Podrobnosti o sodelovanju Eros še ni izdal javnosti. Foto: EPA
Podrobnosti o sodelovanju Eros še ni izdal javnosti. Foto: EPA

Eros bo novi album, ki za zdaj še nima naslova, izdal pri založbi Universal Music, tri leta in pol po zadnji plošči Ali e Radici. Pri njegovem nastajanju so sodelovala mednarodno znana imena, na trgu pa bo dosegljiv 13. novembra, je poročanje italijanskih medijev povzela avstrijska tiskovna agencija APA.

Oseminštiridesetletni pevec je napovedal, da bosta na albumu dva dueta - en z uspešno skupino najstniških tenorjev Il Volo, drugi pa z mednarodno zvezdnico J.Lo., ki prihaja novembra tudi v našo bližino - v sklopu svoje nove turneje bo 20. novembra nastopila v Beogradu. To pa ni prvo veliko sodelovanje za Italijana. V svoji dolgoletni karieri je posnel duete tudi z nekaterimi drugimi ameriškimi zvezdniki, kot so Tina Turner, Cher, Joe Cocker, Ricky Martin in Anastacia.

Ramazzotti, rojen v Rimu, v svoji domovini velja za enega najbolj priljubljenih glasbenikov. V svoji 30-letni karieri je prodal 55 milijonov plošč. Januarja je pri založbi Sony Music izdal zbirko uspešnic Eros Best Love Songs. Kompilacija vsebuje 14 njegovih najlepših ljubezenskih pesmi, nastalih med letoma 1985 in 2009.

Spodaj lahko prisluhnete nekaterim Erosovim duetom.