Po odhodu iz skupine je Mutyja (v sredini) posnela samostojni album. Za naslednje leto pa načrtuje izid drugega. Foto: EPA
Po odhodu iz skupine je Mutyja (v sredini) posnela samostojni album. Za naslednje leto pa načrtuje izid drugega. Foto: EPA
Sugababes
Čeprav so bile napovedi o vrnitvi prenovljene zasedbe Sugababes precej pesimistične, so dekleta z njihovim prvim skupnim albumom Change prijetno presenetila. Foto: EPA

Pred tedni je Amelle preostali dve članici (Keisho in Heidi Range) pustila na cedilu, ko ni prišla na nastop, ki ga je 'sladka' trojica imela v enem izmed britanskih nočnih klubov. Kot je poročal The Sun, se je pevka, ki je v skupini nadomestila Mutyo Bueno, sprla s Keisho in za nekaj dni preprosto izginila.

"Zelo je nesrečna in hkrati se boji Keishe, saj naj bi jo ta dnevno ustrahovala," je povedal vir britanskem tabloidu. Pozneje sta obe članici, vpleteni v spor, zanikali govorice prek sporočil na socialni mreži Twitter.

Menjave - stalnica v skupini
Amelle je v skupino prišla leta 2005 prišla kot druga menjava. Leta 2001 je po začetnih uspehih skupino zapustila ustanovna članica Siobhan Donaghy, namesto katere je v zasedbo prišla Heidi. Tako je od leta 1998, ko je zasedba začela delovati, edina stalna članica temnopolta Keisha in s tem velja za vodjo skupine.

V zadnjem intervjuju za News of the World je Keisha potrdila, da skupina prestaja težko obdobje, in hkrati dodala, da sama ne povzroča nesoglasij. Spregovorila je tudi o Amellijinih občasnih izginotjih: "To se dogaja, a redko. Nekateri ljudje včasih preprosto mislijo, da so pomembnejši od skupine."

Nesoglasja ne uničujejo ustvarjalnosti
"Premišljuje, da bi zapustila skupino, vendar jaz v tej zgodbi ne mislim odigrati vloge črne ovce. Take obtožbe me samo krepijo. Te občutke bom zbrala in jih izlila na papir ter napisala 'ubijalsko' pesem," je sklenila Keisha, ki je potarnala, da se je pred kratkim v enem izmed londonskih nočnih klubov srečala s Mutyjo, kjer se je njun pogovor končal pri pozdravu.

V spodnjih videih si lahko pogledate skupino z in brez pevskih vložkov Amelle.

Sugababes - Get sexy

Sugababes - Change
Sugababes - Push the Button
Sugababes - Shape
Sugababes - Round Round