Pesmi, ki jih Rok napiše sam, so njegova osebna izpoved. Foto: Urban Štebljaj
Pesmi, ki jih Rok napiše sam, so njegova osebna izpoved. Foto: Urban Štebljaj

Nisem videl razloga, da bi nekaj ''packal'' zgolj zato, ker je bil Flirrt popularen bend in ker so tako hoteli feni.

Rok Lunaček
Rok Lunaček
Videospot so snemali na ljubljanskih ulicah. Foto: Urban Štebljaj
Flirrt
Skupina kljub romantičnim besedilom in popglasbi nastopa kot rokovski glasbeniki. Foto: Urban Štebljaj

Osnovna zasedba skupine seže v leto 1997 in je predhodnica ter hkrati osnova današnji. Po odhodu frontmena Roka, ki je tudi avtor večine pesmi, je skupina prenehala nastopati in je mirovala. Morda so jih oboževalci v tem času pogrešali, vendar jim je premor pomagal, pravi Rok. Zaradi nerazumevanja je nekdanjo skupino zapustil, in to je v njem sprožilo zelo ustvarjalno obdobje, plaz idej in verzov, ki so ustvarili pesmi, za katere trdi, da so ene najboljših v skupini na splošno.

"Prej namreč nisem videl razloga, da bi nekaj ''packal'' zgolj zato, ker je bil Flirrt popularen bend in ker so tako hoteli feni. Tisto me je kvečjemu strlo. Ker pravega razloga nisem našel, da bi obelodanil tisto, zaradi česar smo nekoč sploh bili bend, ki je polnil dvorane," je pojasnil Rok.

Odrasli in bolj izkušeni
Njegove nove pesmi so zelo osebne. Navezujejo se na očetovo bolezen, razpad zveze in tudi na nekaj tretjega, ki na splošno govori o koncu nečesa. "Ne glede na to, da je naša lirika v večini vezana na razmerje med dvema in počeno srce, sam nikoli nisem prav na veliko razlagal, da me je v to najbolj pahnila ločitev mojih staršev in da nekako od svojih najstniških let to tematiko najbolj razumem in zato o njej pišem," je pojasnil rjavolasi pevec.

Ko se je Rok zavedal, da ima še veliko povedati, se je skupina ponovno prebudila. Imenu so zaradi nesoglasji s starimi člani dodali še en R, kar pa morda pomeni tudi nekaj več RokenRola v pesmih, sporoča Lunaček. V osnovi bodo ostali zvesti staremu slogu, vendar pa so člani v tem času odrasli in doživeli marsikatero izkušnjo, ki bo vplivala tudi na slog skupine.

Rok pravi, da je "v obodbju nedelovanja benda, odrasel in doživel, da ljubezenske vezi, ki so se prekinile, niso bile več zgolj naivne zveze iz adolescence, ampak razmerja, ki puščajo prave posledice - tudi v načinu dojemanja življenja." Na novem albumu, ki ga lahko pričakujemo prihodnje leto, se bodo tako zvrstile pesmi z neusmiljenimi besedili. Med drugim pa bodo na njem tudi nekatere bolj lahkotne pesmi, ki so bile napisane že pred leti.

Za dobra besedila so potrebna močna čustva
Najnovejša skladba z naslovom V mojem telesu je ena izmed Rokovih osebnih izpovedi, saj govori o nesrečni ljubezenski zvezi. Pevec meni, da prave ljubezni nikoli ni mogoče preboleti do konca. "Če pa govorim o tem, da po svetu ne hodiš z sklonjeno glavo in v vsaki stvari ne vidiš tistega, ki je naredil brazde, potem lahko rečem, da sem prebolel," pove Rok o svoji izkušnji.

Meni, da za dobra besedila ni treba biti prizadet, se pa strinja, da najboljše nastaja, ko gre za izrazit naval čustev: "Pri meni je pač naneslo tako, da sem se navadil na papir dajat občutke, ki me ubijajo in raje vidim, da so v verzih kot v meni."

Čeprav je veliko besedil ljubezenskih, lahko Flirrte na odru pričakujemo take kot nekoč. "Flirrt je bil in bo na odru vedno mainstreem bend z jajci in precej rokerskim načinom. Kar se mi zdi prav. Mislim, da ravno tega manjka pri nas. Popa z jajci. Ne vem, zakaj bi moral pop označevati nekaj, kar pomeni poceni produkcijo, velike dekolteje in 500 € viška, ki jih vložiš v glasbo in se ovenčaš z nazivom glasbenika," pravi Rok. Prve flirrtovske koncerte pa lahko pričakujemo nekje v začetku novega leta.

Najnovejši videospot skupine Flirrt za pesem V mojem telesu

Nisem videl razloga, da bi nekaj ''packal'' zgolj zato, ker je bil Flirrt popularen bend in ker so tako hoteli feni.

Rok Lunaček