Foto:
Foto:

Shanica se je rodila 17. novembra 1990 v Miamiju, svojo glasbeno pot pa je začela leta 2001, ko se je udeležila resničnostnega šova Next Big Star. 22-letna igralka je sicer najbolj znana po vlogi Amber Addison v seriji Hannah Montana, s katero je zaslovela njena provokativna vrstnica Miley Cyrus.

Čeprav trenutno sodeluje pri najstniški seriji Suburgatory, Shanica nikoli ni skrivala, da je glasba njena prva ljubezen. "Moj cilj je, da postanem tako uspešna umetnica, kot so Adele, Taylor Swift, Beyonce, Avril Lavigne, Sarah McLaughlin, če naštejem le nekatere," je izjavila mladenka.

Shanica pa ni edina iz družine Knowles, ki skuša slediti slavni Beyoncé. Kot pevka se je preizkusila tudi mlajša sestra slavne popzvezdnice, Solange Knowles. Kariero je začela kot tekstopiska in ustvarjala skladbe tako za svojo sestro kot za preostali dve članici skupine Destiny Child, Kelly Rowland in Michelle Williams. Izdala je tudi dva samostojna studijska albuma, tretjega pa napoveduje za prihodnje leto.

Solange pravi, da se od svoje starejše sestre precej razlikuje, imata različne cilje in želita ustvarjati različno glasbo. Solange bolj kot popglasba namreč privlači glasbeni slog popsoula.

Novi pesmi Shanice Knowles Fight With Love in skladbi Solange Knowles z naslovom Losing You lahko prisluhnete spodaj.