45-letni Brown je podvig končal v soboto opoldne, potem ko je bobnarske palice začel vihteti prejšnjo nedeljo. Moški iz mesta Lisburn na Severnem Irskem je 150-urni bobnarski maraton označil za "velik podvig" in priznal, da si želi zdaj predvsem spati.

Dodal je, da ga je med preizkušnjo gnala misel na leta 2021 umrlo ženo Sharon Deegan, ki ji je tudi posvetil novi Guinnessov rekord.

Pravila Guinnessove knjige rekordov navajajo, da je na vsako uro bobnanja dovoljen petminutni odmor. Brown se je lotil izziva z nekoliko drugačno taktiko, saj je te odmore raje prihranil in si privoščil nekoliko daljše predahe.

Glavni koordinator in prijatelj Duncan Campbell je na predzadnji dan podviga (v petek zjutraj) za BBC razkril, da je Brown skupaj spal le približno dve uri.

Občasne halucinacije večkratnega rekorderja

"Vsekakor je to izziv, pri katerem izvajaš vzdržljivostni test proti razumu. Občasno bom haluciniral in zato je tam ekipa, da mi bo pomagala. Moje telo bo morda želelo poskusiti zaspati v zgodnjih jutranjih urah, zato me bo ekipa poskušala ohraniti budnega in bo poskrbela, da so moji odmori pravilno razporejeni," je povedal pred izzivom.

Allister Brown je predtem že dvakrat podrl svetovni rekord v najdaljšem bobnarskem maratonu. Prvič je bilo to leta 2003, ko je bobnal 58 ur, in vnovič leta 2008, ko je zdržal 103 ure.

Projekt je imel tudi dobrodelno noto, saj Brown zbira sredstva za Nipanc, dobrodelno organizacijo za pomoč ljudem z rakom trebušne slinavke, zaradi katerega je umrla njegova žena, ter za Mind, dobrodelno organizacijo za duševno zdravje, s katerim je imel težave po ženini smrti.