Člani Siddharte so novi album, na katerem je zbranih 11 pesmi, delali tudi v ZDA pri priznanem producentu Rossu Robinsonu. Foto: MMC RTV SLO
Člani Siddharte so novi album, na katerem je zbranih 11 pesmi, delali tudi v ZDA pri priznanem producentu Rossu Robinsonu. Foto: MMC RTV SLO
Tomi Meglič
Za besedila Sage je poskrbel kar Tomi. Foto: MMC RTV SLO
Siddharta: Glasbo delamo za dušo

Člani skupine so v sproščenem vzdušju ob prijateljih in sedmi sili "na brzino" povedali nekaj malega o novem albumu, več pa nam je zaupal kitarist Primož Benko, ki smo ga povabili pred MMC-jevo kamero.

Saga je nastala kot plod sodelovanja z ameriškim producentom Rossom Robinsonom. Kako pa je sploh prišlo do njihovega sodelovanja? "Mi smo do sodelovanja z Rosom prišli po eni strani naključno - on ima pač punco, ki je Slovenka, ki nas ima "rada" in nas je predstavila njemu. Z njim smo se uspeli dogovoriti, tudi on je videl potencial. Bili smo absolutno navdušeni nad njegovimi referencami. Mi smo se podali tja, čeprav nismo dobro vedeli, kaj se bo zgodilo. Kar pa se je zgodilo, je preseglo vsa naša pričakovanja."

Izbruh ali vojna idej?
Vprašali smo ga tudi o novi plošči: "Mislim, da zelo dobro nakazuje na to, kar je v Siddharti že nekaj časa "vrelo in tlelo" in je pač prišlo ven na ta način." Kot nam je povedal Primož, so pesmi zelo osebnoizpovedne tako tekstovno kot zvokovno: "Vsak od nas je moral zliti dušo pred drugimi štirimi oziroma petimi člani, če štejemo zraven še Rossa." Nad sodelovanjem s priznanim producentom so bili člani skupine zares navdušeni. Tudi samo snemanje je bila zelo zanimiva izkušnja: "Bil je vedno zraven na snemanju in je formiral zvok, medtem ko ti igraš - on ujame vsako napako."

Celotni intervju s Primožem si lahko ogledate na desni.

Stika z občinstvom niso izgubili
Vprašali smo ga tudi glede izgube glasbenega primata v Sloveniji in njihovem medijskem pojavljanju: "Mi smo bili prisotni s tem sicer spletnim projektom, ampak danes je splet naš vsakdan. Mislim, da smo vsi malo odvisni od vseh teh "mailov", brskanja po internetu itn. in mi smo ta projekt spremljali od "nule" do konca oziroma se ga še spremlja ... Je res, da je to omejeno na splet in mogoče nismo bili prisotni v masovnih medijih, ampak na koncertih - te pripadnosti se mi pa zdi, da nismo zgubili. Mi delamo glasbo - tisti, ki pa jo bodo začutili, jo bodo poslušali."

Nastopili bodo v Kinu Šiška
Primož nam je tudi zaupal, da bodo v Kinu Šiška 21. novembra pripravili veliki promocijski koncert v živo, v decembru pa sledi eden ali dva malo večja koncerta v Sloveniji, ki napovedujeta, kaj se bo dogajalo pomladi, ko sledi turneja. Odkrito pa nam je tudi povedal, da želijo iti tudi čez mejo, kar sicer niso nikoli skrivali.

Spodaj si oglejte videospot za pesem Vojna idej.

Siddharta: Glasbo delamo za dušo