Siddharta je v več kot treh urah odigrala kar 34 skladb. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Siddharta je v več kot treh urah odigrala kar 34 skladb. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Primož Benko
Benko je dejal, da se s prodajo vstopnic sami niso želeli ukvarjati, so pa bili obveščeni o številkah. Za pokrovitelje in nagradne igre je bilo namenjenih okoli 1.500 vstopnic. Foto: MMC RTV SLO

Člana ene najbolj priljubljenih slovenskih skupin smo po koncertu na stadionu Stožice, na katerega je prišlo okoli 10.000 ljudi, gostili v spletni klepetalnici. Benka ste MMC-jevi bralci zasuli s pohvalami in nizali presežnike o sobotnem dogodku, sam pa je dejal, da je "skrivnost" skupine v tem, da si člani zaupajo med seboj, z drznostjo pa si popestrijo glasbeno poslanstvo, kar jim ohranja utrip ter pogon.

Celoten klepet s Primožem Benkom si lahko preberete TUKAJ,
TUKAJ pa vas čaka poročilo s koncerta.

"Oder je kot droga"
Nad številom obiskovalcev niso razočarani, daleč od tega. "Tam ste bili res naši pravi podporniki in prijatelji in to je imelo čaroben vpliv. Osebno sem bil po koncertu zelo emocionalen," je dejal in poudaril, da je užival ob sleherni skladbi ter noti. "Oder je neke vrste droga, pozitivna in navdihujoča. Bili ste fantastični, čutili sta se pripadnost in ljubezen."

Največji koncert do zdaj
Razkril je, da so imeli z izborom pesmi veliko težav, saj so se težko odločili, katerih skladb ne bi zaigrali. "Mi bi igrali vse, ampak bi bilo potem za poslušalca fizično prenaporno. Že tako smo prekoračili tri ure in pol." Stoženski koncert so člani dojemali kot največjega v karieri skupine. "Prejšnji stadion nas je zadel nepričakovano, tudi glasbeno mlajši smo bili, na tega pa smo se temeljito pripravljali in se ga tudi zavedali v vsej razsežnosti. Da, to je bil velik dogodek za slovensko glasbo."

Siddharta bo čez poletje imela nekaj koncertov v Sloveniji. Nova zgoščenka, posneta v soboto, bo luč sveta ugledala septembra ali oktobra, DVD pa dva meseca pozneje. Naslov albuma bo "vi".

Tomijev prst je 'pod kontrolo'
Veliko bralcev je zanimalo, zakaj je pevec Tomi M. po zadnji pesmi uničil kitaro. "Do zadnjega nismo vedeli, ali bomo razbili kitare ali ne. Je pa bilo o tem govora že prej in tudi ceneni instrumenti so bili kupljeni v ta namen." Stanje s Tomijevim prstom, ki si ga je poškodoval ob tem, pa je Primož opisal z besedami: "Vse pod kontrolo, hvala za skrb."

Kitarist je še dodal, da se, ko se zazrejo v preteklost, zavejo, da je za Siddharto res že pestra kariera. "Ampak vseeno se ne ustavljamo in brez skrbi bomo našli še kakšen nov izziv."