Po podelitvi so nekateri obtožili Jamieja, da naj bi se iz Michaela med prireditvijo norčeval. Foto: EPA
Po podelitvi so nekateri obtožili Jamieja, da naj bi se iz Michaela med prireditvijo norčeval. Foto: EPA
Janet Jackson
Na prireditev sta prišla Michaelova sestra Janet in oče Joe. Foto: EPA
Beyonce
Življenju legende se je poklonila tudi pevka Beyonce. Foto: EPA

Gala večer podelitve nagrad se je pred več kot dvema mesecema začel s skupino New Edition, ki se je povzpela na oder in zapela venček pesmi skupine Jackson Five. Čustveno razgreto občinstvo je nato skozi program vodil igralec in pevec Jamie Foxx, ki si je v čast kralja popa nadel rdeč jopič in belo rokavico ter na ritme Beat It zaplesal tudi slavni "moonwalk" ples. Na njegov svojevrsten način je z občinstvom delil svoje spomine na Michaela in krmaril med številnimi nastopi.

Posnetek prireditve bodo 26. avgusta predvajali na 2. programu Televizije Slovenije. "Televizija Slovenija razen novic v dnevnoinformativnih oddajah Jacksonu ni posvetila nobene oddaje, s tem skrajšanim posnetkom podelitve nagrad BET pa se mu bomo poklonili tudi mi," so pojasnili na uredništvu razvedrilnega programa.

In kaj je razlog zakasnelega predvajanja? "Zaradi dopustov smo se odločili, da s predvajanjem počakamo do konca avgusta. Odločili smo se kar hitro, smo pa kar nekaj časa čakali na internacionalno verzijo," so še dodali na uredništvu razvedrilnega programa.

Nagrade, ki so postale stalnica
Nagrade so prvič podelili leta 2001 na televizijskem kanalu Black Entertainment Televison. Z njimi nagrajujejo temnopolte umetnike in druge zvezde, ki pripadajo "obrobnim" etničnim skupinam za njihove dosežke na področjih, kjer delujejo (v glasbi, filmu, športu in drugih področjih zabavne industrije). Predvajajo jih vsako leto v živo na kanalu BET in letošnja prireditev je bila še toliko bolj posebna, saj so jo, kot vemo, posvetili v spomin na Michaela Jacksona.

Letošnji program
Tako si boste lahko ogledali nastope: New Edition, Keri Hilson, Ne-Yo, Jamie Foxx (feat. T-Pain) (s Travisom Barkerjem in Snoop Doggom), Soulja Boy Tell ‘Em, Beyonce, Maxwell, Mary Mary (z Queen Latifah), Ciara, Keith Sweat, Guy in Bel Biv Devoe, Keyshia Cole (feat. Monica), Jay-Z, Tevin Campbell, Johnny Gill, Trey Songz in Tyrese, The O-Jays, Jamie Foxx (feat. Ne-Yo, Fabolous), Drake, Young Money in Birdman (feat. Lil’ Wayne).

Spodaj si lahko ogledate enega izmed bolj čustvenih nastopov: Jamie Foxx in Ne-Yo.