Priljubljena kolumbijska pevka je nastopila na sklepni slovesnosti SP-ja v nogometu. Foto: EPA
Priljubljena kolumbijska pevka je nastopila na sklepni slovesnosti SP-ja v nogometu. Foto: EPA
Gerard Pique in Milan
Kmalu se bo družinica povečala. Foto: EPA

Sodnik Alvin Hellerstein je pojasnil, da je Shakirina uspešnica, ki se je znašla na njenem albumu Sale el sol, kopija pesmi v španski različici Loca con su tiguere.

Kantavtor Ramon Arias Vazquez je v okviru sodnega procesa zatrdil, da je pesem napisal sam med letoma 1996 in 1998, ter jo je celo zapel v sodni dvorani.

Za plagiat je sodnik sicer označil špansko različico pesmi Loca, ki jo je pevka zapela z dominikanskim raperjem Eduardom Edwinom Bellom Poujem, bolj znanim kot El Cata. Angleške različice, ki jo je Shakira zapela s pevcem Dizzeejem Rascalom, med sojenjem niso obravnavali.

Višine globe, ki jo bo morala pevka plačati zaradi kršenja avtorskih pravic, sodišče še ni določilo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Založba Mayimba Music, ki ima pravice za Ariasovo pesem, je zaradi kršenja avtorskih pravic vložila tožbo proti Sonyju, imetniku pravic za skladbo Loca, ki je bila prodana v več milijonih izvodov.

Shakira in Gerard pričakujeta naraščaj
Shakira je izjemno priljubljena pevka, ki je nastopila tudi na sklepni slovesnosti nogometnega prvenstva v Braziliji. Že takrat so se pojavile govorice, da je noseča, ko je zakrila svoj zaščitni znak razgaljeni trebušček, pred kratkim pa sta skupaj z nogometašem Gerardom Piquejem le priznala, da bosta konec leta 2014 spet zibala.

Zvezdnika, ki sta se spoznala ob koncu svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki pred štirimi leti, imata skupaj 19-mesečnega sina Milana, ki pa ga po Shakirinih besedah ne bi bilo, če ne bi bilo Shakirine druge uspešnice: "Če ne bi bilo pesmi Waka Waka - Time for Africa, ne bi bilo mojega sina Milana."