Marija Šerifović se na namigovanja o plagiatu ne ozira. Foto: EPA
Marija Šerifović se na namigovanja o plagiatu ne ozira. Foto: EPA

Zmagovalna pesem naj bi bila namreč sumljivo podobna neki albanski pesmi. Britanci so tako lahko v tabloidu The Sun prebrali komentar nekega bralca, ki je prepričan, da je Molitva kopija albanske pesmi Ndarja, ki jo poje Soni Malaj. Albanka je s pesmijo, ki naj bi "navdihnila" Molitvo, zmagala na albanskem pevskem natečaju Top Fest.

Mariji je vseeno
22-letna Marija Šerifović je že na prvi tiskovni konferenci po zmagi v Helsinkih odgovorila, da namigovanj ne bo komentirala in da ji je vseeno za namigovanja. Srbski mediji so se takoj postavili v bran svoji novi zvezdi. Zapisali so, da "zlonamerni novinarji po Evropi poskušajo oporekati srbski zmagi na Evrosongu, tako da trdijo, da je Molitva plagiat albanske uspešnice".

Beograd 2008 bo "najboljši v zgodovini"
Marija Šerifović pa že odhaja na evropsko turnejo, na kateri bo obiskala Dansko, Švedsko, Španijo, Grčijo, Nemčijo in Nizozemsko. Marija je povedala, da o mednarodni karieri še ne razmišlja, saj je "vznesena zaradi uspeha na Evrosongu". Po evropski turneji bo poskušala uresničiti napovedani duet z Nino Badrić, RTS pa naj bi že zelo kmalu začel priprave na organizacijo Evrosonga 2008, za katerega domačini že zdaj napovedujejo, da bo "najbolj spektakularen v zgodovini".

Za Marijin nastop v Helsinkih so Srbi porabili 300.000 evrov, srbske oblasti pa razmišljajo, da bi Marijo nagradile z denarno nagrado. Pevka je po njihov mnenju "v velikem slogu predstavila srbsko kulturo".