Britanski BBC bo na dražbi ustvaril priložnost za glasbofile, da dopolnijo svoje zbirke – ponudil bo namreč redke gramofonske plošče iz svojega arhiva.

Dražba 285.000 vinilnih plošč bo potekala v naslednjem letu in pol. Prvih 400 bodo dražili 30. januarja pri Omega Auctions.

Plošče s tem ne bodo izključene s seznamov predvajanj pri britanski medijski družbi, saj gre za dvojnike plošč, ki so že v BBC-jevih arhivih.

Ocenjene vrednosti dosegajo tudi do 400 funtov

Med ponudbo bo tudi komplet skupine The Beatles, ki vsebuje šest kopij različnih natisov LP-ja Please Please Me, kar so pred dražbo ocenili na od 100 do 150 funtov (okoli 116 in 174 evrov). Z enako preddražbeno ceno so ocenili tudi komplet skupine Black Sabbath, v katerem so prvenec, ki so ga poimenovali Black Sabbath, ter albuma Paranoid in Master of Reality.

Albumi Davida Bowieja so ocenjeni na od 200 do 400 funtov (okoli 233 in 465 evrov). Med njimi sta izvirna LP-izdaja plošče David Bowie iz leta 1969, pozneje znana pod imenom Space Oddity, in dologmetražna izdaja plošče The Man Who Sold The World iz leta 1970.

Skupina Pink Floyd je zastopana z albumoma The Piper at the Gates of Dawn in A Saucerful of Secrets, pri čemer je zadnji pomemben zaradi napake pri naslovu pesmi Let There Be More Light.

Na dražbi bodo med drugim tudi LP-plošče black metal skupine Bathory s Švedske in blues-rockzasedbe Megaton, ki je delovala le kratek čas.