The Killers na enem izmed lanskih koncertov. Pri nas so nastopili junija na Hipodromu Stožice. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
The Killers na enem izmed lanskih koncertov. Pri nas so nastopili junija na Hipodromu Stožice. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Po skrivnostnem odštevanju na spletni strani skupine TheKillersMusic.com in večmesečnem ugibanju je Flowers le razkril, da zares pripravlja soloalbum, ob tem pa izdal tudi naslov izdelka - Flamingo.
Več informacij o projektu, ki sumljivo zveni kot podaljšek manj posrečenih tropsko obarvanih skladb z zadnjega albuma Killersov, Day and Age, naj bi bilo znanih v kratkem.
Poročali smo že, da je pevec, ki je znan po tem, da tudi med turnejami potuje ločeno od drugih članov, zanikal, da zapušča skupino za solokariero, a lasvegaška skupina, ki smo jo lani gostili tudi v Ljubljani, je potrdila, da so dejansko na "odmoru".
Devet let, štirje albumi
Medtem je tudi bobnar Killersov, Ronnie Vannucci, napovedal, da bo v kratkem izdal album s skupino glasbenikov, zbranih pod imenom Mt Desolation. To "Goro turobnega imena" sestavljajo poleg Vanuccija člani ene najbolj vročih retroskupin ta hip, Mumford and Sons, Keane in Noah And The Whale.

The Killers so se v devetih letih delovanja povzdignili iz indieskupine, ki je rada popevala s sumljivo britanskim naglasom, v glamrockerje, ki so se zdaj združili s Timom Burtonom (spot Bones), zdaj se poskušali v retro hommagu klasični Americani (album Sam's Town), zdaj se primerjali po veličini z U2, zdaj neskromno napovedovali, da bo njihov naslednji album najboljši v zadnjem desetletju.
Od leta 2001 so izdali štiri albume in nanizali celo vrsto mednarodnih uspešnic, navsezadnje lansko neubežljivo Human.