The Verve so bili ena najvplivnejših britanskih rockovskih skupin svojega časa. Foto:
The Verve so bili ena najvplivnejših britanskih rockovskih skupin svojega časa. Foto:

Angleška alternativna skupina The Verve, ki se je ponovno združila letos junija, je razkrila nekaj naslovov novih pesmi. Ti so Sit And Wonder, Judas, Appalachian Springs, Mona Lisa in Rather Be, vendar se skupina še ni dokončno odločila, ali jih bo že igrala na novembrski in decembrski turneji po Veliki Britaniji.

Oboževalci naj povedo, kaj želijo slišati
Basist Simon Jones, ki je med drugim omenil, da vaje skupine potekajo dobro, je oboževalce pozval, naj povedo, katere pesmi bi želeli slišati na prihajajoči koncertni turneji. Bi si želeli več starih pesmi, morda tudi nove, tiste znane vsem ali bolj neznane?

Vstopnice pošle v trenutku
Da je zanimanje za njihovo združitev veliko, je pokazala prodaja vstopnic za koncertno turnejo. Šest novembrskih koncertov je bilo razprodanih v pičlih 20-ih minutah. Skupina pa se je odločila iti tudi v korak s časom in je prve "izide" ponovne združitve (14-minutni improvizacijski nastop) pod imenom The Thaw Sessions objavila na spletni strani NME in oboževalcem omogočila brezplačno nalaganje.

Alternativci The Verve so svojo glasbeno kariero začeli leta 1989 v Wiganu v postavi: pevec Richard Ashcroft, kitarist Nick McCabe, basist Simon Jones in bobnar Peter Salisbury. Kitarist in klaviaturist Simon Tong se jim je pridružil pozneje. Skupina se je zaradi nepremostljivih konfliktov med člani razšla leta 1999. Širšo prepoznavnost so dosegli z albumom Urban Hymns oziroma s pesmijo Bitter Sweet Symphony, ki je postala svetovna uspešnica.