Lady Gaga in Tony Bennett – par, ki je navduševal z dueti. Foto: AP
Lady Gaga in Tony Bennett – par, ki je navduševal z dueti. Foto: AP

Novico je medijem sporočil Bennettov menedžer, sin Danny, ki je dejal: "Morali smo sprejeti težko odločitev, da oče odpove preostale nastope na letošnji turneji. Tako so ukazali njegovi zdravniki. Vsi se strinjamo, da je njegovo zdravje najpomembnejše." Z odločitvijo o upokojitvi se strinja tudi pevčeva žena Susan, ki mu ves čas stoji ob strani. Pevcu so leta 2016 diagnosticirali Alzheimerjevo bolezen.

Danny je dodal, da je očetov glas še vedno močan, nastopi in potovanja iz mesta v mesto pa ga vse bolj utrujajo, piše BBC. "Nastopanje je zanj postalo preprosto preveč. Nikakor si ne želimo, da bi na odru padel ali kaj podobnega. Če smo ves čas zaskrbljeni, pa nastopi nimajo nobenega smisla. Star je 95 let. To, da ne bi mogel več peti, pa nas ne skrbi, je v odlični pevski kondiciji." Danny je očetov menedžer že več kot 40 let.

Tonyjeva zvezda na glasbenem nebu sveti vse od leta 1951. Poskrbel je za veliko zimzelenih skladb, kot so I Left My Heart In San Francisco in The Shadow Of Your Smile. Osvojil je kar 18 najuglednejših glasbenih nagrad grammy in po svetu prodal več kot 50 milijonov glasbenih albumov. A njegovi uspehi z leti niso kopneli, prav nasprotno.

Glasbene sladokusce je še posebej navdušil v zadnjem desetletju, tudi zaradi sodelovanja z zvezdnico Lady Gaga, s katero sta posnela album duetov Cheek To Cheek, ki si je prav tako prislužil grammyja za najboljši klasični vokalni album leta.

Z Lady Gaga sta pred kratkim posnela še en album duetov z naslovom Love For Sale, ki bo na prodaj od oktobra. Na albumu bo zbirka uspešnic legende Broadwaya Cola Porterja v nekoliko džezovsko obarvani preobleki.

Izdajo albuma sta prejšnji teden pospremila tudi z več živimi nastopi v slavni newyorški dvorani Radio City Music Hall, za katere pa se je zdaj izkazalo, da so bili njegov labodji spev.