Rudan pravi, da ne bo rapal, bo pa zapel uspešnico Na božično noč. Foto: MMC RTV SLO
Rudan pravi, da ne bo rapal, bo pa zapel uspešnico Na božično noč. Foto: MMC RTV SLO
Challe Salle
Predstavil se bo mladi raper Challe Salle. Foto: Dee Jay Time
Erik
Na zabavi bo nastopil tudi Erik, ki je pred časom posnel duet s Trkajem. Foto: DeeJay Time

Na Gospodarskem razstavišču bo potekal tradicionalni dogodek Božični Dee Jay Time, tokrat že 16. po vrsti. To pomeni, da je od prve zabave minilo natanko toliko časa, kot bodo lahko stari najmlajši obiskovalci letošnje zabave.

Organizatorji pravijo, da so posebno pozornost namenili svetlobnim in zvočnim učinkom, letnemu času primerno pa so določili tudi barvo zabave, ki bo tokrat bela. Tako je zaželeno, da imajo vsi obiskovalci na sebi vsaj en del bele garderobe, so zapisali.

V prihodnjih dneh si boste lahko prebrali tudi pogovore z drugimi slovenskimi nastopajočimi.

Glasba bo v znamenju plesnih ritmov in slovenskih raperjev, osrednji gost zabave pa bo Lucenzo, avtor in izvajalec uspešnice Danza Kuduro, ki je bila več tednov na prvem mestu vseh evropskih glasbenih lestvic. Poleg njega bodo kot gostje nastopili tudi drugi člani zasedbe Sasha Lopez (Vanotek, Tom Boxerja in drugi) ter mis Zemlje 2010 iz Romunije Andrea D, ki se bo predstavila kot pevka.

Barve slovenske zastave bodo predstavljali bolj ali manj uveljavljeni raperji Trkaj, Erik, Da Kru, Challe Salle in Manche ter znanec zabav Dee Jay Time iz 90. let Miran Rudan, ki je v intervjuju za MMC med drugim izdal, da bo spomladi prihodnje leto znova postal očka. Več pa preberite spodaj.

Kako napreduje ustvarjanje zbirke vaših največjih uspešnic?
Največ težav nam vsem, ki sodelujemo pri projektu, povzroča dejstvo, da se je v tridesetih letih ustvarjanja nabralo toliko uspešnic, da jih je za več kot za dvojno zgoščenko. Sprva smo želeli na zbirko vključiti samo originalne različice, ker pa so bile prenovljene dobro sprejete, pripravljamo zdaj še nekaj novih različic. Ravno v tem tednu sem posnel Ne reci goodbye.

Ali še sodelujete z drugimi člani zasedbe Pop Design ali se bolj posvečate samostojni karieri?
S skupino Pop Design znova sodelujemo že zadnjih šest let in upam si trditi, da zelo uspešno. V tem času smo izdali novi album in priredili velik del naših starih uspešnic. Zdi se mi, da smo z novimi aranžmaji za našo glasbo navdušili novi val poslušalcev, saj imamo zdaj več koncertov, kot smo jih imeli v devetdesetih letih. Včasih prav ne morem verjeti, da mladina pozna besedila naših pesmi, ki so nastale takrat, ko se še rodili niso. Za zdaj mi uspeva, da gradim obe karieri, tako kot pevec skupine Pop Design in kot samostojen pevec. Tudi nastopi so si med seboj različni. V nekaterih delih Slovenije me raje vidijo kot del Pop Design, nekje pa raje kot Mirana Rudana samostojno.

V oktobrskem pogovoru ste omenili, da ob vaši 30. obletnici delovanja pripravljate neko presenečenje ...
Eno presenečenje bo objavljeno januarja, drugo pa je, da bom spomladi prihodnje leto znova postal očka.

Kaj pripravljate za nastop na zabavi Dee Jay Time?
Od mene se ne pričakujejo plesni koraki, niti hip hop teksti. Zagotovo bom dal vse od sebe, da bodo ljudje doživeli vzdušje, kot smo ga doživljali že v devetdesetih letih, ko je ekipa Dee Jay Time pripravljala božične zabave v Hali Tivoli. Takrat je bilo res veličastno in verjamem, da bo tudi zdaj. Menda se pričakuje, da zapojem Na božično noč ...

Kakšno je bilo za vas leto 2011?
Leto je bilo takšno, kot sem si ga naredil. Recimo, da je bilo uspešno.

Lucenzo

Trkaj in Erik

Miran Rudan

Challe Salle in Manche