Tracy Chapman leta 2012. Foto: AP
Tracy Chapman leta 2012. Foto: AP

Pesem je obudil pevec countryja Luke Combs, ki je julija izdal priredbo uspešnice iz leta 1988. Njegova priredba je bila nagrajena v kategoriji singel leta, izvirna pesem pa je zmagala v kategoriji pesem leta. Zmaga na CMA je izjemen dosežek glede na to, da je pesem Fast Car debitirala pred 35 leti.

59-letna Tracy Chapman se ni udeležila podelitve srednih nagrad, v izjavi, ki so jo prebrali med podelitvijo, pa je povedala: "Žal mi je, da se vam nocoj nisem mogla pridružiti. Resnično mi je v čast, da je moja pesem po 35 letih od prvenca na novo prepoznana. Vau. Hvala CMA-ju in posebna zahvala Luku (Combs) in vsem oboževalcem pesmi Fast Car."

Tracy Chapman, ki je edina avtorica pesmi Fast Car, je zasedla tudi številko 1 na Billboardovi lestvici Country Songwriters. "Nikoli nisem pričakovala, da se bom znašla na državnih lestvicah, vendar sem počaščena, da sem tam," je Chapman povedal za Billboard.

Fast Car je bil prvi singel z njenega istoimenskega debitantskega albuma in ji je leta 1989 prinesel grammyja za najboljšo žensko popvokalno izvedbo ter nominaciji za ploščo in pesem leta.

Tistega leta je bila tudi imenovana za najboljšo novo izvajalko, slavila je tudi v kategoriji najboljši sodobni folkalbum, piše CNN.