Foto: MMC RTV SLO / Matjaž Tavčar
Foto: MMC RTV SLO / Matjaž Tavčar

To je razpredelnica, ki je razburila pred dnevi, saj kaže, da je s koncerti in festivali za letos konec. A z gospodarskega ministrstva mirijo, da gre le za predlog, pojasnili so, da so datumi le za orientacijo in da bodo predmet nadaljnjih diskusij.

Sorodna novica Kaj glede odprave posledic prepovedi javnih prireditev predlagajo njihovi organizatorji?

Koncertni organizatorji so že na začetku tedna vladi predlagali številne ukrepe, ozirajoč se tudi čez mejo.

"Nekatere države, skandinavske, pa tudi recimo Nova Zelandija, se odločajo, da bodo najprej sprostile manjše dogodke, recimo do 100 ljudi, in z največjimi počakale na pozneje ... Meni to deluje kot ena taka diskriminacija," je dejal Igor Vidmar, predsednik Gospodarskega interesnega združenja koncertnih organizatorjev Slovenije (GIZ KOS).

Punk Rock Holidays so odpovedali v petek, vstopnice zanj so razprodali že januarja. "Včeraj, ko smo objavili in ljudem ponudili, da naj vstopnico obdržijo za naslednje leto, praktično nismo dobili nobenega maila na to temo, da bi nekdo hotel imeti denar nazaj," je povedal glasbeni promotor, organizator koncertov in trenutno programski vodja festivala Punk Rock Holiday Andrej Sevšek.

Obiskovalci festivalu Punk Rock Holidays pomagajo še z donacijami, za več kot 25.000 evrov se jih je že nabralo. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Obiskovalci festivalu Punk Rock Holidays pomagajo še z donacijami, za več kot 25.000 evrov se jih je že nabralo. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Skladatelj in producent Rok Golob verjame v pozitiven razplet glede organizacije koncertov: "Še marsikaj se bo treba pogovoriti, sem pa optimističen glede tega, ker mislim, da če se bomo skupaj usedli, malo logično pogledali stvari, da se absolutno da to rešit. Če se lahko v lokalu družiš, v igralnici, v bazenu, kjer koli, seveda imaš lahko koncert."

Seveda ob upoštevanju zdravstvenih navodil. Gre za preživetje prireditvene panoge kot take, ki je spletni dogodki ali posamične akcije ne morejo rešiti.

Večji dogodki dovoljeni šele prihodnje leto?