Big Foot Mama se po štirih letih vrača v Križanke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Big Foot Mama se po štirih letih vrača v Križanke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Big Foot Mama
Poseben koncert pripravljajo 17. maja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Big Foot Mama
Skupina je svoj zadnji album izdala lani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

17. maja bo minilo natanko eno leto od izida njihovega zadnjega albuma Izhod in skupina na ta dan odhaja v ljubljanske Križanke. In Bigfooti so si tokrat namesto pričakovane palete gostov in predskupin za Križanke zamislili drugačen koncept: na odru se jim bo pridružilo 'pet ta hudih'.

Klepet s Habulo si lahko preberete na tej povezavi.

Big Foot Mama bo aprila na posebnem kanalu na YouTubu zbirala prijave v obliki videoposnetkov. Sodeluje lahko kdor koli: preprosto se posname, kako poje, igra kitaro, bas ali bobne ob poljubnem komadu Big Foot Mame, in posnetek pošlje na ta kanal.

O samem konceptu koncerta je več povedal bobnar Jože Habula, ki se je pridružil uporabnikom MMC-ja v spletni klepetalnici namesto basista Alena Steržaja. "Tudi on se ti bo javil, zelo hitro," je z virtualnim nasmeškom odgovoril Habula na vprašanje uporabnika, kje se je zadržal basist skupine.

Habula je med drugim povedal, da se posnetki na kanalu že počasi množijo in pojasnjuje: "Vsi bodo deležni podpore in nagrad z naše strani, nihče ne bo prikrajšan, samo res pa da jih bo samo pet na odru, veseli pa bomo vseh."

Bigfooti bodo 21. aprila izbrali finaliste. Finale bo potekal konec aprila, ko bodo izbrani finalisti dejansko zaigrali skupaj z Big Foot Mamo, člani benda pa bodo na koncu določili zmagovalce, torej po enega pevca, solokitarista, ritemkitarista, basista in bobnarja. Zmagovalci bodo 17. maja z Big Foot Mamo na odru Križank odigrali vsak po eno skladbo.

Zvesti privrženci elektrike
Skupina se tako v nasprotju s svojimi kolegi, kot so na primer Dan D ali Siddharta, niso zatekli k akustiki. "Mi imamo svojo pot, drugi pa svojo, želimo malo iz okvirja, mogoče pa kdaj tudi akustika, za zdaj bolj elektrika," je pojasnil Habula.

Ob tem je še dodal, da je v načrtu skupine tudi tujina, saj so pred kratkim bili v Beogradu, kjer so se dogovarjali za koncerte. Za zdaj je priznal, da je dobro zanimanje.

Več o samem konceptu in o delovanju skupine pa je Habula pojasnil v spletnem klepetu. Med drugim pa tudi razkril, katero velikost čevlja nosi mama. Vabljeni k branju celotnega klepeta.