Kraljica soula se še ne poslavlja z odrov. Napovedala je tudi nov album. Foto: EPA
Kraljica soula se še ne poslavlja z odrov. Napovedala je tudi nov album. Foto: EPA

68-letna pevka bluza in soula je pojasnila, da jo bo prvič po bolezni mogoče v živo slišati v kazinoju Seneca Niagara v ameriški zvezni državi New York, ob tem pa je razkrila tudi, da bo svoje oboževalce kmalu razveselila z novim albumom.

Franklinova je novembra prestrašila oboževalce, ko je nepričakovano odpovedala vse koncerte in druge nastope v javnosti. Takrat je dejala, da je na odrih ne bo vsaj šest mesecev, ker so ji tako naročili zdravniki. Ni razkrila, kakšne zdravstvene težave ima, dejala je le, da jo čaka manjša operacija.

Po navodilih zdravnikov izgubila kar nekaj kilogramov
Zdravniki so ji naročili tudi, da se mora držati stroge diete, ki je imela tudi "stranski" učinek - Aretha je izgubila kar nekaj kilogramov. Zdaj namerava to izkoristiti. "Ne samo, da bom obdržala to težo, nameravam je še nekaj izgubiti, vsaj še za eno konfekcijsko številko," je pred časom dejala tiskovni agenciji Associated Press in dodala, da je zdaj njeno zdravstveno stanje dobro. Pohvalila se je še, da se zdaj redno ukvarja s športom ter da se je odpovedala mastni in visokokalorični hrani.

V pogovoru se je dotaknila tudi govoric, da je bila zelo hudo bolna, in zatrdila, da ni bila niti blizu smrtni postelji, kot so pisali nekateri mediji, "a žal ne moreš nikomur preprečiti, da ne bi govoril in pisal, kar želi".

Kraljica soula je v svoji bogati karieri (nastopa že od sredine 50. let) prodala na milijone plošč, 20-krat je njen singel pristal na prvem mestu Bilboardove lestvice, za svoje ustvarjanje je dobila 18 grammyjev, leta 1987 pa jo je doletela še posebna čast - kot prvo žensko izvajalko so jo sprejeli v dvorano slavnih rokenrola.

I Say A Little Prayer

Respect
Bridge Over Troubled Water
Natural Woman
Chain Of Fools