Dejstvo, da didžej Tiesto vrti njegove pesmi, mu je dalo nov zagon. Foto: Beltek press
Dejstvo, da didžej Tiesto vrti njegove pesmi, mu je dalo nov zagon. Foto: Beltek press
Beltek - intervju

V pogovoru za MMC je Beltek priznal, da je bil kot obiskovalec navzoč na številnih zabavah, kjer je glasbo vrtel Umek. Spoznala pa sta se po srečnem naključju. Beltek je ne enem izmed spletnih forumov objavil svojo še ne končano pesem in ta je v Umku prebudila interes za mladega ustvarjalca. Z njim je navezal stik in tako se je začelo njuno sodelovanje.

Več v priloženem videu.

Skupaj sta ustvarila pesmi za album Out of play. Gre za dvojno ploščo, na prvi so izvirniki skladb, na drugi pa so skladbe, povezane v didžejevski miks. V pesmi sta vključila različne spektre elektronike. Beltek je razložil, da gre pri tem za mešanico njunih zvokov, saj se sam nagiba k melodiki, medtem ko da Umek večji poudarek na ritem, sekcije in bas linije: "Jaz sem dodal svoje melodije in smisel za malo bolj komercialne komade."

Sicer pa pravi, da ni omejen le na eno zvrst elektronske glasbe: "V letošnjem letu sem naredil zelo progresiven komad, za nekatere ljudi že precej komercialen, potem sem naredil čisti underground komad," in dodal: "Veliko različnih stvari rad delam."

Beltek ima veliko nastopov, tako doma kot v tujini. Sam pravi, da rad nastopa povsod, vendar pa je dobro poznati raznolikost obiskovalcev zabav. Občinstvo se namreč razlikuje od države do države, pravi. Pri tem pa dodaja, da je naloga didžeja, da se prilagodi obiskovalcem.

"Zelo pomembno se mi zdi, da didžej ne pride le vsiljevat svoje glasbe, ampak je tam zaradi obiskovalcev, da jim ustreže. S tem ne mislim na glasbene želje, ki jih sicer sam ne izpolnjujem, in mi to ni všeč, ampak mora didžej sam presoditi, kaj je ljudem všeč," je razložil Ljubljančan.

Sam pravi, da se vedno prilagodi občinstvu in da ima običajno pripravljenih le nekaj pesmi, preostalo pa je odvisno od atmosfere. Za prihajajočo zabavo v klubu Cirkus, ki so bo odvila 23. decembra, pa je napovedal: "Definitivno lahko pričakujete zelo dobro glasbo in veliko novih komadov, ki jih imam pripravljene posebej za to zabavo. Zelo bo zanimivo in mislim, da nihče ne bo odšel nezadovoljen domov."

Beltek - Copacabana

Umek in Beltek - Rasta Voice

Umek in Beltek - Back In The Race

Beltek - Par

Adele in Beltek - Rolling In Eclipse

Beltek TV

Beltek - intervju