Že res, da nastopi na grammyjih niso tako razvpiti, kot na podelitvi MTV-jevih videonagrad, ampak še vedno postavljajo nove smernice za nove generacije. Foto: EPA
Že res, da nastopi na grammyjih niso tako razvpiti, kot na podelitvi MTV-jevih videonagrad, ampak še vedno postavljajo nove smernice za nove generacije. Foto: EPA
Eno izmed osrednjih imen letošnjih grammyjev bo britanski pevec Sam Smith, ki ga čaka tudi nastop v živo. Foto: EPA

Že nekaj časa so znani nominiranci, med katerimi izstopata britanski soul-poppevec Sam Smith in ameriška r'n'b diva Beyoncé. Zadnja je z letošnjimi šestimi nominacijami dosegla kar 52 nominacij v karieri in tako postala največkrat nominirana ženska v zgodovini. Šest nominacij na letošnji podelitvi nagrad je prejel tudi 22-letni Smith.

Toda nekateri bolj kot odločitev akademije, čakajo na nastope. Med drugim se lahko veselijo nastopov AC/DC, Madonne, Ariane Grande in Eda Sheerana. Pred gledalce malih zaslonov se vrača letošnja zvezdnica Super Bowla Katy Perry.

Pianist Lang Lang se vrača na prireditev - le da v nasprotju s prejšnjim letom ob njem ne bo Metallice. Prvi mož skupine Coldplay Chris Martin bo združil moči z Beckom, prihaja tudi najbolj nenavadni glasbeni trojec letošnjega leta v sestavi Rihanna, Paul McCartney in Kanye West.

Odkritje lanskega leta Hozier (izstopal je predvsem njegov singel Take Me To Church) bo združil moči z veteranko Annie Lennox, medtem ko bo Tony Bennett zapel z Lady Gaga. Izostal ne bo niti nastop Smitha, ki bo na odru združil moči z r'n'b kraljico (in v zadnjem času veliko ljubiteljico londonskega glasbenega utripa - navsezadnje je lani izdala album The London Sessions) Mary J. Blige.

Kdo se bo letos najbolj vtisnil v spomin, bo znano v ponedeljek. Še prej pa si lahko pogledate nekaj nepozabnih nastopov iz preteklih let.

1984: Michael Jackson - Billie Jean

2014: Beyoncé - Drunk in Love

1983: Marvin Gaye - Sexual Healing

1994: Whitney Houston - I Will Always Love You

1988: Michael Jackson - The Way You Make Me Feel / Man in the Mirror

1993: Eric Clapton - Tears in Heaven

1989: Guns 'N Roses - Patience

1986: A-Ha - Take On Me

2010: Pink - Glitter in the Air

2009: Radiohead feat. USC Marching Band - 15 Step