Igralka, pevka, sekssimbol, idol tisočim ženskam in aktivistka za pravice živali. Foto: EPA
Igralka, pevka, sekssimbol, idol tisočim ženskam in aktivistka za pravice živali. Foto: EPA

Velika zvezda petdesetih let prejšnjega stoletja je pesmi za nov album My Heart začela pripravljati že pred leti. Na albumu je tako mogoče prisluhniti nekaterim njenim novim skladbam in tudi nekaterim priredbam slavnih glasbenikov, Joeja Cockerja in Beach Boysov.

V intervjuju z nekdanjim Beatlom Paulom McCartneyjem je za britanski Telegraph povedala, da ji je bilo ustvarjanje albuma v veliko veselje in dodala: "Upam, da bodo ljudje v njem uživali, tako kot sem jaz uživala, ko sem ga ustvarjala." McCartney se je spraševal, kako Doris z glasom skozi petje uspe ustvariti toliko čustev, odgovorila pa je le, da tako poje, ker ji besede veliko pomenijo in ker rada za nekoga poje. Tudi kritiki v Telegrphu so zapisali, da njen glas ostaja brezčasen in da je z albumom My Heart znova dokazala, kako močen in značilen vokal ima.

Doris je najbolj znana po pesmi Que Sera Sera, ki jo je posnela za film Mož, ki je preveč vedel režiserja Alfreda Hitchcocka, v katerem je tudi igrala. Zanjo je leta 1956 prejela tudi oskarja. Paul jo je vprašal, kaj meni, zakaj je pesem postala tako velika uspešnica. "Res ne vem, ampak bila je popolna za ta film. Velikokrat mi ljudje govorijo o tej pesmi. Nekateri so jo peli otrokom, da so zaspali. Kaj ni to lepo?" je odgovorila Doris.

V svojem življenju je Dayeva sicer posnela 39 filmov in 28 albumov. Je igralka, pevka, nekdanji sekssimbol, idol tisočim ženskam in glasna aktivistka za pravice živali. Da je ljubiteljica živali že od nekdaj, pa razkrije tudi zgodba iz snemanja filma Mož, ki je preveč vedel, ko je od Hitchcock zahtevala, da z živalmi, ki so jih uporabili v filmu, delajo lepše. "Govorila sem s Hitchem in se je strinjal z menoj. Nato so z živalmi delali čudovito," je v intervjuju priznala igralka.

Čeprav so jo ljudje oboževali, pa pogosto v zasebnem življenju ni bila srečna. Poročena je bila štirikrat. Od prvega moža se je ločila, ker jo je pretepal, drugi jo je zapustil, tretji ji je pobral veliko denarja in nazadnje se je v osemdesetih ločila od četrtega moža. Prvi zakon ji je prinesel edinega sina Terryja, ki pa ga je zaradi bolezni izgubila novembra leta 2004.