Lady Gaga svetovno turnejo začenja v Južni Koreji. Foto: EPA
Lady Gaga svetovno turnejo začenja v Južni Koreji. Foto: EPA

V južnokorejski prestolnici pred vreščeče oboževalce in medije stopila v dolgi beli obleki z zlatimi trakovi, obraz pa si je zakrila z masko iz biserov. A mnogi Južnokorejci so imeli takrat edino priložnost, da jo vidijo v živo, saj je južnokorejski vladni odbor za ocenjevanje medijev njen koncert ocenil kot neprimernega za mladoletnike, zato se tisti, ki še niso dopolnili 18 let, njenega koncerta V Seulu ne bodo mogli udeležiti.

Ob napovedi koncerta so se oglasile tudi nekatere religijske skupnosti v Južni Koreji - kot piše tiskovna agencija AP, so se obregnile v razvidne seksualne podtone njenih nastopov, zmotila pa jih je tudi njena podpora homoseksualcem.

Slovenci v Avstrijo in Italijo?
Lady Gaga bo s svojimi provokativnimi uspešnicami in ekstravagantno opravo nato koncertirala še v Hong Kongu, na Japonskem, Filipinih in Tajskem, v Indoneziji, na Novi Zelandiji in v Avstraliji, sledil pa bo evropski del turneje, ki se bo začel v Sofiji 14. avgusta in sklenil v Barceloni 6. oktobra. Svetovna turneja, na kateri Lady Gaga predstavlja svoj drugi samostojni studijski album Born This Way, naj bi po napovedih vključevala 110 nastopov - slovenskim poslušalcem najbližja pa bosta na Dunaju 18. avgusta in v Milanu 2. oktobra.

Album se je od izida maja lani prodal po vsem svetu v približno šestih milijonih izvodov, priljubljenost zvezdnice pa je mogoče razbrati tudi iz dejstva, da ima na socialnem omrežju Twitter skoraj 22 milijonov sledilcev.

Gagin prihod na letališče v Seulu si lahko ogledate v priloženem videoposnetku!