43-letna glasbenica je v svoji 25-letni karieri podrla številne glasbene rekordne britanske zabavne industrije. Foto: EPA
43-letna glasbenica je v svoji 25-letni karieri podrla številne glasbene rekordne britanske zabavne industrije. Foto: EPA

Miniaturna pevka in igralka, ki je svoj debitantski album The Locomotion izdala leta 1987, je tako že posnela akustično različico svoje uspešnice iz leta 1992 Finer Feelings. Priredba je nastala v sodelovanju s 24-članskim orkestrom, snemanje pa je potekalo v legendarnem londonskem studiu Abbey Road, poroča BBC.

43-letna Avstralka je ob tem napovedala, da bo letos izdala še nekaj podobnih priredb svojih največjih uspešnic, katere skladbe bo predelala, pa še ni razkrila.

Minogueva se je na zvezdno nebo prebila z vlogo Charlene Mitchell v avstralski nanizanki Sosedje (Neighbours), nato pa se (uspešno) posvetila še pevski karieri. Njen debitantski singel je namreč kar sedem tednov vztrajal na vrhu lestvice najbolj prodajanih singlov v Avstraliji, pozneje pa postal tudi najbolje prodajani singel desetletja.

Britanci jo najraje poslušajo
Podobne uspehe je doživljala tudi v Veliki Britaniji, saj se je kar 13 njenih pesmi prebilo med najbolj prodajanih 10, njena skladba Can't Get You Out of My Head z albuma Fever (2001) pa je postala največkrat predvajana pesem preteklega desetletja na britanskih radijskih postajah. Julija 2010 je postala tudi prva soloizvajalka v zgodovini glasbenih lestvic v Veliki Britaniji, ki je imela kar štiri prvouvrščene albume v štirih različnih desetletjih.

Za njene zasluge na glasbenem področju ji je leta 2008 britanska kraljica Elizabeta II. podelila red za posebne zasluge britanskega imperija (OBE).

Spodaj si lahko pogledate videospot prirejene skladbe Finer Feelings, izvirnik in še nekaj njenih največjih uspešnic.


Kylie Minogue - Finer Feelings (Abbey Road Recording 2012)

Finer Feelings (1992)

Slow

Spinning Around

Can't Get You Out Of My Head

I Should Be So Lucky

Especially For You (z Jasonom Donovanom)

The Loco-Motion