Manu Chao se z glasbo ukvarja že več kot 25 let. Foto: EPA
Manu Chao se z glasbo ukvarja že več kot 25 let. Foto: EPA

Nastopa priznanega pevca, kitarista in producenta bodo zagotovo veseli številni, saj Manu že deset let ni nastopil na naših tleh.

Aprila bo glasbenik v Ljubljani začel tudi letošnjo koncertno turnejo po Balkanu - nastopil bo v Zagrebu (4. aprila), Sarajevu (6. aprila), Novem Sadu (8. aprila), Prištini (10. aprila), Tirani (12. aprila), Sofiji (14. aprila) in Bukarešti (16. aprila).

Zasedba Manu Chao La Ventura (Manu Chao - vokali, kitara; Madjid Fahem - kitara; Garbancito - bobni), ki je sprva nastala kot eksperiment, je kaj kmalu pokazala, da gre za odlično kombinacijo, kar se je potrdilo na razprodanih nastopih lanske turneje po Japonski, ZDA in nastopih na festivalih v Južni Ameriki in na skopskem Taxiratu.

Manu Chao - mojster mešanja glasbenih žanrov
Manu Chao, ki je znan predvsem kot antiglobalist in borec za socialne pravice, je v glasbenem smislu pravi predstavnik glasb sveta. Z neobremenjenim spajanjem različnih kultur, glasbenih žanrov in vplivov punka, rocka, skaja, reggaeja, funka, šansona, raznolikih glasb sveta, zvokov ulic in barov, in z družbeno angažiranimi besedili, odpetimi v različnih jezikih, je Manu Chao postal sinonim za neposreden, energičen, ozaveščen, pa tudi optimističen, pozitiven in zabaven multikulturni rock.

Njegovo več kot 25-letno glasbeno pot zaznamujejo delovanje v skupini Manu Negra, od leta 1995 pa samostojna kariera s skupinama Radio Bemba Sound System in aktualno MANU CHAO LA VENTURA.

Na ljubljanskem koncertu zagotovo ne bodo manjkale uspešnice, kot so Clandestino, Mi Vida, La Vida Tombola, Me gusta tu, Je Ne T'aime Plus, Desperacido in številne druge. Nekaterim izmed skladb lahko prisluhnete spodaj.