Gaga v novem videospotu igra vlogo matere, ki želi dobro obvarovati pred zlim. Foto: YouTube
Gaga v novem videospotu igra vlogo matere, ki želi dobro obvarovati pred zlim. Foto: YouTube

V za razvpito popdivo značilno epskem spotu se rodita dobro in zlo (no, rodi ju kar Lady Gaga), pevka gledalce "obstreljuje" s podobami, ki spominjajo na prizore iz znanstvenofantastičnih filmov, pa tudi z na obrazu naslikano lobanjo v kombinaciji z rožnatim konjskim repom. Seveda Gaga pokaže tudi svoje skoraj golo izklesano telo.

Igralce za več kot sedem minut dolgi videospot, ki se začne z besedami "To je manifest matere pošasti" (kot je znano, Gaga svojim oboževalcem ljubkovalno reče "male pošasti") in pripoveduje zgodbo o rojstvu "rase znotraj človeške rase", ki nima predsodkov, ne obsoja, ampak pozna le neomejeno svobodo, obenem pa tudi o rojstvu zla, naj bi Gaga poiskala tudi na neki newyorški zabavi transseksualcev.

Videospot za Gagino himno strpnosti in samospoštovanja, ki so ji mnogi očitali pretirano podobnost z Madonnino uspešnico Express Yourself, je režiral Nick Knight v sodelovanju z Lady Gaga, njeno kreativno ekipo Haus of Gaga in koreografinjo Lauireann Gibson. Tudi tokrat mnogi niso mogli mimo primerjave z Madonno oziroma z njenim "vesoljsko navdahnjenim" videospotom za pesem Bedtime Story.

Album Born This Way bo izšel 23. maja, videospot za naslovno pesem s plošče pa si oglejte spodaj. Med pisanjem tega prispevka je imel na YouTubu že več kot 1.230.000 ogledov.