Whitney Houston tudi po smrti z uspešnicami. Foto: EPA
Whitney Houston tudi po smrti z uspešnicami. Foto: EPA

Pesem je pokojna pevka posnela za novo različico filma Sparkle (izvirnik je bil posnet leta 1976), v katerem je Houstonova tudi zaigrala. Upodobila je Emmo Williams, mater samohranilko, ki ima tri hčerke. Te želijo prodreti na glasbeno prizorišče, zato skupaj ustanovijo pevsko skupino.

V vlogah sester so nastopile Jordin Sparks, Tika Sumpter in Carmen Ejogo, v filmu pa je mogoče videti tudi Mika Eppsa, pevca Cee-Loja in Dereka Luka. Film so snemali v Detroitu, snemanje pa do igralkine smrti že končali. V kinematografe naj bi prišel 17. avgusta.

Sparksova se je sicer glasbenici na nedeljski podelitvi glasbenih nagrad Billboard, na kateri so Houstonovi posthumno podelili nagrado Millennium, poklonila tako, da je zapela njeno znamenito I Will Always Love You.

Kot je znano, so glasbenico 11. februarja našli mrtvo v hotelu Beverly Hilton v Los Angelesu. Smrt 48-letne pevke je bila, kot je pokazalo končno poročilo mrliškega oglednika, verjetno posledica prevelikega odmerka mamil, zaužitega skupaj z alkoholom. Pevko so našli mrtvo v kopalni kadi z glavo navzdol.

Spodaj lahko poslušate pesem Celebrate in si ogledate napovednik za film Sparkle.