Ansambel Roka Žlindre & Kalamari so zbrali 15.907 glasov, vse preostale pesmi skupaj pa 18.810. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Ansambel Roka Žlindre & Kalamari so zbrali 15.907 glasov, vse preostale pesmi skupaj pa 18.810. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

V finalu Eme 2010 se je predstavilo sedem tistih pesmi, ki so jim gledalci namenili največ glasov v predizboru, in sedem skladb, ki so jih napisali povabljeni avtorji, ki so sami izbrali tudi izvajalce.

Prvi se je na oder podal Marko Vozelj s pesmijo Moj si zrak, sledila mu je Nuša Derenda in skladba Sanjajva, nato Langa z Roko mi daj, sledili so člani skupine Tangles s skladbo Kaj in Kam, peta je Para me pela Brigita Šuler, za njo pa je na oder stopila Anastazija Juvan z balado Nežna.

Sledila ji je Manca Špik z domoljubno Tukaj sem doma, sedma pa sta se predstavila Hamo in Gal s skladbo Črni konji čez nebo. 17-letna Martina Šraj je na oder stopila osma, za njo pa so Daj mi en znak zapeli Stereotipi. Nina Pušlar se je predstavila s skladbo Dež, Vlado Pilja pa je pel, da Tudi fantje jočejo. Predzadnji so priložnost dobili poznejši zmagovalci Ansambel Roka Žlindre & Kalamari, tekmovalni del pa je zaokrožila Lea Sirk s skladbo Vampir je moj poet.

Si je skladba Narodnozabavni rock res zaslužila 15.907 od skupno 34.717 glasov gledalcev? Vse skladbe si lahko ogledate še enkrat in presodite sami.


Marko Vozelj: Moj si zrak

Nuša Derenda: Sanjajva

Langa: Roko mi daj

Tangels: Kaj in kam

Brigita Šuler: Para me

Anastazija Juvan: Nežna

Manca Špik: Tukaj sem doma

Hamo in Gal: Črni konji čez nebo

Martina Šraj: Dovolj ljubezni

Stereotipi: Daj mi en znak

Nina Pušlar: Dež

Vlado Pilja: Tudi fantje jočejo

Ansambel Roka Žlindre & Kalamari: Narodnozabavni rock

Lea Sirk: Vampir je moj poet