Foto:
Foto:

Da uspešna slovenska vokalna skupina zapoje pesem Lady Gaga, je bila ideja žene Pedra Karlssona, enega najbolj priznanih strokovnjakov za vokalne zasedbe v popularni glasbi, ki je pod svoje okrilje vzel tudi skupino Perpetuum Jazzile.

"Ko sem prevzel vodenje vokalne skupine, je bilo preveč venčkov, preveč skladb s solisti in preveč skladb iz 80. let prejšnjega stoletja. Najprej sem se lotil zmanjševanja venčkov in skladb iz 80. let. Prav tako sem dal več pevcem v zboru priložnost, da sami odpojejo solovložke, ker je med njimi veliko talentov. Povečal sem izmenjevanje med njimi, ker isto pesem lahko pojejo različni ljudje. Predlagal sem oz. moja žena je predlagala, da zapojejo pesem Lady Gage (smeh). Potrebujejo namreč nekaj sodobnega. To so mladi ljudje. Ne glede na to, ali nam je všeč glasba iz 80. let. Dobra plat pesmi iz 80. let so njihove harmonije, ki jih same pripeljejo do tovrstnih skupin. Toda živijo v letu 2012," je Karlsson povedal v intervjuju za MMC.

Širši slovenski javnosti so pesem Telephone prvič predstavili maja na koncertu v Križankah, videospot pa so posneli že januarja v Mariboru, a so posnetek na YouTubu objavili šele zdaj. Ogledate si ga lahko spodaj.