Občinstvo je znova izbralo skladbo Marka Vozlja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Občinstvo je znova izbralo skladbo Marka Vozlja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rudi Bučar
Nagrada stroke za najboljšo pesem je pristala v rokah Rudija Bučarja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Občinstvo je po letu 2008 znova največ svojih glasov podelilo staremu znancu Slovenske popevke Marku Vozlu, ki se je tokrat predstavil s skladbo Tukaj si, katere besedilo je napisal sam, za glasbo je poskrbel Martin Štibernik, za aranžma pa Patrik Greblo.

Stroka je izbrala skladbo Naj traja Rudija Bučarja (glasbo zanjo je napisal sam, besedilo Leon Oblak, pod aranžma pa se je podpisal Aleš Avbelj), ki se je na festivalu prvič predstavil v vlogi solista. V preteklosti je namreč že sodeloval kot avtor - njegova skladba Samo ti je v izvedbi Anike Horvat leta 2009 prav tako prejela nagrado strokovne žirije za najboljšo pesem. Oba velika zmagovalca sta domov odšla z nagrado 2.000 evrov.

In tudi Horvatova tokrat ni ostala praznih rok, saj ji je strokovna žirija podelila nagrado za najboljšo interpretacijo. Veselih obrazov in z nagrado 1.000 evrov so podobno kot primorska plavolaska odšli domov še avtorja pesmi Drobne slike Maja Pihler Stermecki in Gregor Stermecki (izvedla jo je BilBi oziroma Maja sama) ter debitant na Popevki Samo Budna.

Spodaj lahko še enkrat prisluhnite vsem skladbam letošnje Slovenske popevke, in sicer po vrstnem redu, kot so si sledile v tekmovalnem delu.

"LORELEI" - Boštjan Dermol (Boštjan Dermol/Boštjan Dermol, Teodor Amanovič/Aleš Avbelj)

SAM - Matjaž Jelen (Anton Krkovič/Anton Krkovič/Patrik Greblo) PREBUJENA – Nuška Drašček (Rok Golob/Katarina Habe/Rok Golob)

DROBNE SLIKE – BiLBi (Maja Pihler Stermecki, Gregor Stermecki/Maja Pihler Stermecki, Gregor Stermecki/Primož Grašič) NAJ TRAJA – Rudi Bučar (Rudi Bučar/Leon Oblak/Aleš Avbelj)

NE SANJAJ KRIL – Lea Likar (Žiga Bižal/Žiga Bižal in Dušan Bižal/Gregor Forjanič)

205 KORAKOV - Cole Moretti (Vojko Sfiligoj/Leon Oblak/Primož Grašič)

TEBE NI – Regina (Aleksander Kogoj, Damjan Pančur/Feri Lainšček/Lojze Krajnčan)

IN SITU – Anika Horvat (Marino Legovič/Damjana Kenda Hussu/Gregor Forjanič)

DANES JE DAN – Slavko Ivančič (Gaber Radojevič/Drago Mislej-Mef/Lojze Krajnčan)

SONČNA HIŠA – Samo Budna (Samo Budna/Feri Lainšček/Primož Grašič)

TUKAJ SI – Marko Vozelj (Martin Štibernik/Marko Vozelj/Patrik Greblo)