Williams se je v zadnjih letih tudi zasebno precej spremenil - britanski enfant terrible je postal zgleden mož. Foto: Reuters
Williams se je v zadnjih letih tudi zasebno precej spremenil - britanski enfant terrible je postal zgleden mož. Foto: Reuters

Novi studijski album, ki bo izšel pri založbi Universal Music, bo prvi Williamsov samostojni album po letu 2009, ko je Britanec izdal Reality Killed The Video Star. Temu je lani sicer sledil še album uspešnic In and Out of Consciousness: The Greatest Hits 1990-2010, s katerim je zaokrožil 20 let svojega delovanja. Na omenjeni album je Williams vključil tudi singl Shame, ki je nastal v sodelovanju s kolegom iz zasedbe Take That Garyjem Barlowom, s katerim sta nekdanja rivala simbolično zakopala bojno sekiro.

V pogovoru za britanski BBC je Williams ob omembi novega albuma, sicer svojega devetega studijskega, ki bo izšel jeseni 2012, prekipeval od veselja: "Navdušen sem, ker se bom pridružil družini Universala, saj menim, da se mi obeta najbolj razburljivo obdobje v moji karieri." Tim Clark, direktor družbe ie:music, ki Williamsa zastopa, pa pojasnjuje, zakaj se je pevec odločil zapustiti okrilje založbe EMI: "Ta nova pogodba daje Robbieju Williamsu popoln nadzor nad njegovo usodo."

Številni "bežijo" stran od EMI-ja
V zadnjih mesecih britanski glasbeniki množično zapuščajo založbo EMI, ki je v lasti ameriške banke Citigroup - med drugim so založbo zamenjali tudi nekdanji Beatle Paul McCartney ter skupini The Rolling Stones in Radiohead.

Glede novega Williamsovega albuma za zdaj ni veliko znanega, predsednik založbe Universal Music David Joseph pa, čeprav še ni prisluhnil novim Williamsovim skladbam, verjame, da je pevec v zelo ustvarjalnem obdobju. "Ne dvomim, da bomo priča zelo posebnemu izdelku," je dodal.

Zbral več britov kot kdor koli drug
Williams, sicer eden najuspešnejših britanskih glasbenikov, je v času svoje samostojne kariere (Take That je zapustil leta 1995) prodal 60 milijonov albumov in prejel 16 glasbenih nagrad brit - zbral jih je več kot kdor koli drug do zdaj. Lani se je po 15 letih spravil s preostalimi člani zasedbe Take That in skupaj so posneli album Progress, ki je bil kar dobro sprejet, velik uspeh pa je doživela tudi obsežna turneja skupine po Irskem in Veliki Britaniji.

Spodaj si lahko osvežite spomin na nekaj Williamsovih največjih uspešnic.