Princ teme se vrača na odre. Foto: EPA
Princ teme se vrača na odre. Foto: EPA
Black Sabbath
Člani skupine so na tiskovni konferenci prav tako razglasili, da bodo postavili tudi novo spletno stran in se dejavno vključili na družabna omrežja, kot sta Twitter in Facebook. Foto: EPA

Pevec Ozzy Osbourne, kitarist Tony Iommi, basist Geezer Butler in bobnar Bill Ward so veselo novico sporočili na tiskovni konferenci v legendarnem klubu Whisky a Go Go na Sunset Stripu na zloglasni 11. 11. (20)11. Svoj pohod po koncertnih odrih bodo začeli junija 2012 na britanskem festivalu Download.

Člani skupine, ki so se prvič zbrali pod imenom Black Sabbath leta 1969, so dejali, da pripravljajo nov material za album, katerega izid načrtujejo jeseni 2012. Čeprav naslov albuma še ni znan, pa je znan njegov producent - pod njega se bo podpisal Rick Rubin. "Ali zdaj ali pa nikoli. Dobro se ujamemo. Vse je res dobro," je dejal Iommi na tiskovni konferenci v klubu, v katerem so Black Sabbath odigrali svoj prvi koncert v Los Angelesu pred natanko 41 leti.

"To je tako, kot bi si nataknil staro rokavico. Fantastično je," je še dodal kitarist. Četverica, ki danes šteje več kot 60 let, je svoj zadnji studijski album izdala leta 1978. A govorice, da bi se lahko pionirji angleškega heavy metala spet združili, so krožile že nekaj mesecev.

Strasti so se pomirile
Black Sabbath so v svoji pestri zgodovini prodali že več kot 70 milijonov albumov po vsem svetu. Spomnimo: prvi je skupino zapustil Osbourne, potem ko so leta 1978 izdali album Never Say Die!. Po tem dogodku se je v skupini zamenjalo kar nekaj članov, a v prvotni zasedbi niso več nastopali.

Black Sabbath sta Iommi in Osbourne iz koncertnih dvoran odnesla v sodne, saj sta se prek sodišč začela prepirati glede imena skupine. In zdelo se je že, da je ponovna združitev prvotnih članov skupine Black Sabbath le iluzija ...