Zasedba Whitesnake, ki jo vodi David Coverdale, je v Ljubljani nazadnje nastopila junija 2006. Foto: EPA
Zasedba Whitesnake, ki jo vodi David Coverdale, je v Ljubljani nazadnje nastopila junija 2006. Foto: EPA

Zasedba, ki jo vodi nekdanji pevec skupine Deep Purple David Coverdale, bo v ljubljanski Hali Tivoli nastopila 30. novembra ob 20. uri, za vstopnico pa bo treba odšteti od 31 (tribuna) do 34 evrov (parter).

Zasedba je bila osnovana na Coverdalovo pobudo leta 1978 in na začetku večinoma preigravala blues hardrock, pri ustvarjanju pa so sodelovali mnogi znani in nadarjeni kitaristi - med njimi tudi Adrian Vandenberg, John Sykes, Vivian Campbell, Steve Vai itd.

Zasedbi Whitesnake je preboj uspel leta 1984 z albumom Slide It, ki je v ZDA dosegel zlato naklado, uspeh pa se je nadaljeval tudi z naslednjim albumom, Whitesnake, iz leta 1987, na katerem sta tudi uspešnici Is This Love in Here I Go Again. Prodali so več kot osem milijonov izvodov omenjenega albuma.

Skupina se je znova zbrala za album Slip Of The Tongue (1989), pri katerem je igral tudi Steve Vai, čemur je sledilo skoraj deset let premora - leta 1990 so sicer izdali album največjih uspešnic, nov album (Restless Heart) pa šele leta 1997. Leta 2003 je Coverdale znova obudil Whitesnake, in sicer za turnejo, na kateri so praznovali 25-letnico. Pridružili so se mu Doug Aldrich in Reb Beach (kitara), Marco Mendoza (bas kitara), bobnar Tommy Aldridge in klaviaturist Timothy Drury.

Februarja 2006 so Whitesnake izdali DVD z naslovom Live ... In The Still Of The Night, dve leti pozneje pa svoj deseti studijski album Good To Be Bad. Po številnih koncertih v Evropi in ZDA se je skupina lotila snemanja novega materiala, vmes, leta 2010, pa so se v skupini zgodile nove zamenjave - namesto Chrisa Frazierja je za bobne sedel nekdanji bobnar Billyja Idola Brian Tichy, baskitaro pa je prijel v roke Michael Devin (namesto Uriaha Duffyja).

25. marca 2011 je skupina v novi zasedbi izdala že omenjeni album Forevermore, ki ga zdaj predstavlja na turneji po Evropi in ZDA.

Is This Love

Love Ain't No Stranger

Here I Go Again

Still Of The Night