Gentleman je leta 2007 navdušil občinstvo v ljubljanskih Križankah. Foto:
Gentleman je leta 2007 navdušil občinstvo v ljubljanskih Križankah. Foto:

Z novim, lani izdanim studijskim albumom Diversity, svežim naborom pesmi in s spremljevalno skupino The Evolution, ki je transformacija njegove nekdanje zasedbe Far East Band, bo 36-letnik v ponedeljek, 27. junija, stopil na oder Kina Šiška.

Gentleman je z albumi Trodin On (1999), Journey to Jah (2002), Confidence (2004), Another Intensity (2007) in Diversity (2010) ustvaril svojevrsten, sodoben in prepoznaven slog glasbe.

Moderni roots, kot sam imenuje svojo glasbo, je mešanica energičnih dancehall in roots ritmov s pridihom različnih popularnih glasbenih slogov, ki ji poseben pečat dajejo sodelovanja s številnimi odličnimi sodelavci in glasbeniki. V preteklosti je sodeloval s številnimi svetovnimi zvezdami reggaeja, kot so Anthony B, Ras Shiloh, Daddy Rings, Tony Rebel, Barrington Levy, Capleton in Morgan Heritage.

Zadnji album Diversity ponuja zlitje roots reggaeja in dancehalla ter številnih slogov od hip hopa, nežnega rocka, soula in balad, povsem v njegovem slogu pa so besedila, ki se kritično ozirajo k svetovnim težavam.

Gentleman & The Evolution bodo na koncertu v Šiški, v sklopu evropske turneje Diversity Tour 2011, predstavili skladbe iz aktualnega albuma, med katerimi so hiti Changes, To the Top, Good Old Days, Hold on Strong in It no Pretty. Zaigrali pa bodo tudi starejše uspešnice, kot so Superior, Dem Gone, Intoxication ...