Lošić pravi, da se že veseli druženja z drugimi člani skupine. Foto: Milan Tomažin
Lošić pravi, da se že veseli druženja z drugimi člani skupine. Foto: Milan Tomažin

Vodilni član skupine Saša Lošić je dejal, da se bo kvartet v prihodnjih dneh zbral v eni od sarajevskih garaž in začel vaditi. Loša je dejal: "Plavi orkestar se ni nikoli razpadel. Imeli smo le sedemletni ustvarjalni premor in bomo zdaj nadaljevali tam, kjer smo končali. Prvi singel bomo predstavili pozimi, nato pa se bomo lotili snemanja novega albuma."

V stari zasedbi
Fantje bodo album objavili konec prihodnje pomladi, potem bodo odrinili na veliko koncertno turnejo. V bendu se bo zbrala stara postava, v kateri so bili Loša, Čera 1, Čera 2 in Saša Zalepugin, pri snovanju albuma pa bo sodeloval tudi njihov prvi kitarist Mladen Pavičić - Pava.

Loša je še dodal: "Zadnja leta sem se ukvarjal s precej zahtevnimi projekti, zato sem prepričan, da me bo delo v bendu sprostilo. Veselim se novih druženj s starimi prijatelji."

Slavni za vedno
Plavi orkestar je nastal leta 1983 v Sarajevu. Skupino uvrščamo med kulturne fenomene 80. in 90. let prejšnjega stoletja. Skupina je do zdaj objavila 8 studijskih albumov in jih prodala v petmilijonski nakladi.