Zasedbo NKOTB še vedno sestavljajo brata Jordan in Jonathan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg in Danny Wood. Foto: EPA
Zasedbo NKOTB še vedno sestavljajo brata Jordan in Jonathan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg in Danny Wood. Foto: EPA

Fantovski zasedbi iz 90. let, skupini New Kids On the Block (ali NKOTB) in Backstreet Boys (ali BSB) se čisto zares in velikopotezno vračata na glasbeno prizorišče. A to še ni vse - to bosta storili z ramo ob rami, saj sta napovedali skupno svetovno turnejo. V zadnjih letih sta skupini sicer občasno nastopali, a o njiju ni bilo veliko govora. Želijo si, da bi bilo tokrat drugače.

Koncerti združene druščine poplesavajočih, zdaj že precej odraslih in zrelih moških, se bodo imenovali NKOTBSB, prvič pa naj bi bilo dvojno "porcijo" popa mogoče videti na odru Ameriških glasbenih nagrad 21. novembra. Še pred tem, osmega novembra, pa naj bi svoje načrte razodeli v pogovoru s priljubljenim voditeljem Ryanom Seacrestom.

V nizkem startu
Ameriški mediji pišejo, da sta "dva največja 'boybenda' zadnjih 20 let pripravljena svetu pokazati, da še vedno zmoreta očarati najstnice in da jih glas ter gibi niso zapustili". Sprva bo deveterica priljubljenost pri množicah preizkusila le na ameriških tleh, turneja pa se bo začela prihodnje leto.

Govorice o morebitni združitvi so se sicer pojavile že lani, ko so se NKOTB in BSB, kot se je skupinama v 90. letih rado reklo, skupaj pojavili v neki mladinski radijski oddaji in družno odpeli uspešnico I Want It That Way, s katero so Backstreet Boys občinstvo navduševali leta 1999.

Spomnimo se nekaterih največjih uspešnic obeh skupin.

New Kids On The Block - You've Got It (The Right Stuff)

New Kids On The Block - I'll Be Loving You (Forever)

New Kids On The Block - Tonight

New Kids On The Block - 2 in the Morning

Backstreet Boys - I Want It That Way

Backstreet Boys-Larger Than Life

Backstreet Boys - Inconsolable