V Slovenijo prihaja glasbeni genij, kakor ga označujejo mnogi. Foto: Organizator
V Slovenijo prihaja glasbeni genij, kakor ga označujejo mnogi. Foto: Organizator


Na prvi pogled se zdi kombinacija glavnih akterjev nenavadna, a omenjeni zasedbi imata kar nekaj skupnih lastnosti. Obe je do uspeha privedla tudi žanrska neobremenjenost. Tako Fear Factory kot Devin Townsend Project se utegnejo poigrati z vašimi občutki – za tem, ko iz vas iztisnejo ves srd, jezo in bes, vas skoraj neopazno pahnejo v stanje pomirjenosti in uživanja v glasbeni ekstazi, ki se pravkar odvija čisto blizu vaših ušes.

Nagradna igra je zaključena. Žrebali smo med vsemi, ki so pravilno odgovorili, da je naslov prvega samostojnega albuma Devina Townsenda: Punky Brűster - Cooked on Phonics.

Žreb je odločil, da brezplačne vstopnice za koncert prejmejo:

- SAŠO MIKEC,

- VANJA RAJSAR,

- ŽIGA BRADEŠKO in

- NATAŠA KRZNAR

Srečneži boste lahko svoje vstopnice prevzeli na blagajni Kina Šiška na večer koncerta.

Vse ostale pa vabimo k sodelovanju v naslednjih nagradnih igrah.

Pred več kot dvema desetletjema so kalifornijski mladci Fear Factory na osnovi primitivnega death metala, oklestenega na prvobitnost jeze urbanega upornika, začeli graditi svoj lasten glasbeni izraz. V tovarni strahu so odjeknili prvi zvoki hladnega industriala, pomešanega z agresijo metala. Letos je sledil The Industrialist, album, na katerem so se Fear Factory odlično izkazali v svojem specifičnem, njim lastnem slogu. Zgodba albuma je daleč od avtobiografske, vendar bi po naslovu albuma zlahka bila. Fear Factory niso nič manj kot "The Industrialist" heavy metal glasbe.

Kanadski multinštrumentalist, skladatelj in producent Devina Townsenda je prvič opozoril nase leta 1993, ko je odpel vokale na Sex & Religion, albumu virtuoza Steva Vaia. Za tem se je lotil odtrgane zasedbe Strapping Young Lad, v kateri je sodeloval z ultra-bobnarjem Genom Hoglanom. Devin je s Strapping Young Lad ostal nekonvencionalen skozi pet albumov, nato pa je zasedbo razpustil. Ta odločitev verjetno ni prinesla dolgočasja v njegovo življenje, saj se je že takrat izživljal v številnih projektih, katerih gonilna sila je bil po večini prav sam. Naj bo to metal, rock, prog ali ambientalna glasba, Devin zmore vse! Če ne drugje je to dokazal na albumu Synchestra, izdanem v okviru The Devin Townsend Band, ki ga je v večna lovišča poslal skupaj s Strapping Young Lad leta 2007. Za tem se je zrelejši gospod Townsend osredotočil na Devin Townsend Project, s katerim je v pičlih treh letih nanizal pet albumov. Zadnji, Epicloud, je še popolnoma svež, izšel je letošnjega septembra, na njem pa je Devin znova dal vedeti, da je en glasbeni žanr zanj premalo.