Tokratna Poletna noč s podnaslovom 25 let festivalskih uspešnic bo v torek, 21. junija, ob 20.45 na ljubljanskem Kongresnem trgu. Foto: TV Slovenija/Anže Vrabl
Tokratna Poletna noč s podnaslovom 25 let festivalskih uspešnic bo v torek, 21. junija, ob 20.45 na ljubljanskem Kongresnem trgu. Foto: TV Slovenija/Anže Vrabl

Te dni Slovenija praznuje četrt stoletja svoje samostojnosti, zato so se organizatorji že tradicionalnega koncerta Poletna noč letos pri izbiri skladb, ki jih bodo obiskovalci prireditve lahko slišali, letos osredotočili na tiste, ki so najbolj zaznamovale glasbene prireditve in tekmovanja v zadnjih 25 letih.

Na odru Kongresnega trga se bodo 21. junija zvrstili številni znani slovenski glasbeniki, ki bodo prepevali najbolj prepoznavne slovenske uspešnice, ki so nastale po slovenski osamosvojitvi in ki jih je bilo mogoče prvič slišati na številnih glasbenih festivalih. Nastopili bodo Cole Moretti, Tanja Ribič, Faraoni, Slavko Ivančič, Eva Boto, Helena Blagne, Katrinas, Anžej Dežan, Prifarski muzikanti, Andraž Hribar, Alenka Godec, Anika Horvat, Marko Vozelj, Nuša Derenda in zasedba Eroika.

Pod taktirko Patrika Grebla bodo zapeli uspešnice, kot so: Tih deževen dan, Ko mene več ne bo, Naj nama sodi le nebo, Bodi srečen, bambino, Črta, Lahko noč, Piran, Šopek maka, Čez dvajset let, Za prijatelje, Če je to slovo, Poglej me v oči, Kaj je to življenje, Ne ni res in mnoge druge. Manjkala pa ne bo seveda niti že legendarna Poletna noč, po kateri je vsakoletna prireditev, ki jo bo letos povezovala Bernarda Žarn, tudi dobila ime.

Gala koncert Poletna noč, ki ga vsako leto organizira RTV Slovenija, je postal že tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na bisere iz zakladnice slovenske zabavne glasbe. V zadnjih letih so jo posvetili Atiju Sossu, Majdi Sepe, Eldi Viler, Juretu Robežniku, Mojmirju Sepetu, Dušanu Velkaverhu, Elzi Budau, 50-letnici Slovenske popevke ...

Želite na koncert Poletna noč tudi vi? MMC podarja 3 x po 2 vstopnici za prireditev.

NAGRADNO VPRAŠANJE:

Kdo je v izvirniku pel Poletno noč?

a) Majda Sepe
b) Elda Viler
c) Marjana Deržaj



Odgovor na nagradno vprašanje pošljite na mmc-nagrade@rtvslo.si s pripisom Nagradna igra Poletna noč. Ne pozabite pripisati imena in priimka, telefonske številke ter naslova. Nagradna igra traja do petka, 17. junija, do 12. ure, nagrajenci pa bodo o tem obveščeni po elektronski pošti.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.