Motörhead bodo stopili na oder 20. 7., njihov prihod pa bodo napovedali nastopi zasedb Noctiferia, Eluveitie, Born From Pain, Dew-Scented, Threshold, Ensiferum in Cradle of Filth. Foto: EPA
Motörhead bodo stopili na oder 20. 7., njihov prihod pa bodo napovedali nastopi zasedb Noctiferia, Eluveitie, Born From Pain, Dew-Scented, Threshold, Ensiferum in Cradle of Filth. Foto: EPA
Sotočje bodo obiskali tudi stari mački kitarskih zvokov Sepultura. Foto: EPA

Že četrtič je zaživel festival Metal Camp, ki velja za enega največjih rockovskih dogodkov v Sloveniji. Kot nosilne skupine letos omenjajo Lemmyja in njegovo neuničljivo zasedbo Motorhead (na vrsto bodo prišli 20. 7.), norveški blackmetalski povratniki Immortal in nemški Blind Guardian (21. 7.). Med 16. in 22. julijem se bo Tolmin spremenil v festivalsko letovišče ali, kot temu ljubkovalno rečejo organizatorji, Pekel v raju (Hell over Paradise).

Med metalce se je vrnili tudi punk
Poleg programske kakovosti številne obiskovalce prepriča tudi festivalsko prizorišče Sotočje, ki poleg glasbenih užitkov ponuja namakanje v hladni Soči. Med kakšnimi tridesetimi nastopajočimi skupinami so tudi tako zveneča imena, kot so brazilski velikani Sepultura (17. 7.), staroste nemškega metala Sodom (21. 7.) in celo legendarni pankerji The Exploited (21. 7.), ki so leta 1981 debitirali z irokeškimi frizurami in ploščo Punk's not dead!

Nastopili bodo še Amon Amarth, Sadist, Dead Soul Tribe, Dismember, Doro, Unleashed, Pain, Satyricon, Kreator, Ensiferum, Cradle of Filth in Immortal, od slovenskih skupin pa že mednarodno uveljavljena Noctiferia in Prospect, poleg številnih drugih, seveda.

Za festival je značilno, da v Slovenijo pripelje mednarodno najbolj aktualne metalske zasedbe, zato ga že več let obiskujejo metalci z vse Evrope, od Skandinavije do Balkana. V preteklih letih so v Tolminu že nastopili Slayer, Anthrax, Testament, Danzig, Apocalyptica, Destruction, Kreator, Dimmu Borgir in številna druga zveneča imena.