Zoran Predin je na slovenski glasbeni sceni že 30 let. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Predin je na slovenski glasbeni sceni že 30 let. Foto: MMC RTV SLO
Je Zoran rojen pod srečno zvezdo?

Najnovejši album Zorana Predina nosi naslov Pod srečno zvezdo. Ob tem je glasbenik dejal, da je zato, ker je po 30 letih kariere še vedno živ in zdrav, gotovo rojen pod srečno zvezdo. "Lahko živim od tega, kar delam. In to, kar delam, je nekaj, kar počnem najraje na svetu," je dejal.

"Album Pod srečno zvezdo je ogrlica pesmi, ki vsakemu prinaša nekaj," je dejal Zoran, ki je album posnel v sodelovanju z Gypsy Swing Bandom. Ob okroglem jubileju pa pripravlja še kar nekaj projektov. Prihodnji teden bosta namreč izšli dve knjigi. Tadej Golob je napisal Zoranov življenjepis z naslovom Zgodba iz prve roke, ki ga je označil za "pikantnega".

Druga knjiga, Poljub, ki riše ustnice, ki bo prav tako izšla prihodnji teden, pa je zbirka Zoranovih besedil. "Nabralo se jih je že več kot sto," je dejal. Po njegovih besedah namreč besedila, ki so brana, zaživijo novo življenje.

Pripravlja se na Štajersko noč
Zoran pa kot zavedni Štajerec vsako leto sodeluje tudi na Štajerski noči. "Gre za zabavo, ki je namenjena vsem Štajercem in tudi drugim z namenom, da bi presegli stereotipe o lokalpatriotizmu." Na Štajerski noči, ki bo prihodnji torek, ne bo manjkalo zabave, dobre glasbe in smeha.

Schwarzeneger "ven", Kozmus pa "noter"
Zoran je še povedal, da so iz Štajerskega plemena izključili Arnolda Schwarzenegerja, ki po njegovem mnenju dela sramoto povsod po svetu. Namesto njega so v Pleme vključili Primoža Kozmusa, ki je "mlajši, lepši in sposobnejši". Po Zoranovih besedah pa naj bi se za vključitev v Štajersko pleme "borili" Lado Bizovičar, Monica Belucci in Urška Bačovnik.

A. M.

Je Zoran rojen pod srečno zvezdo?