Polna postava Razočaranih gospodinj - danes in nikdar več. Foto: ABC
Polna postava Razočaranih gospodinj - danes in nikdar več. Foto: ABC
Izzie Stevens na smrtni postelji? Foto: ABC
Hillarie Burton in Chad Michael Murray sta svojo pot na One Tree Hill sklenila vsaj s poroko ... Foto: CW
Emmanuelle Vaugier in Gary Sinise v seriji Na kraju zločina: New York. Foto: CBS

Februarja je Nicolette Sheridan naznanila svoj odhod iz Gospodinj. Njena zadnja epizoda je na ameriške male zaslone prišla aprila, ko je avtor Marc Cherry sicer priljubljeno "prasico" Edie Britt - brezčutno ubil.

Oboževalci so se uprli, tabloidi so natolcevali o sporu med soigralkami, Cherry pa je pozneje pojasnil, da so igralko odpustilil zaradi zmanjšanja stroškov. In sekira je pač padla na Sheridanovo, ker naj bi se njen lik že izpel.

"Edie je že spala z večino moških na ulici in je povzročila že toliko težav, da se jih več ne da. Name izredno pritiskajo, naj zmanjšam stroške ... TV-mreža (ABC, op. a.) vsem serijam govori, da so v finančnih težavah in da moramo najti način, kako producirati svoje nanizanke ceneje," je povedal Cherry za TV-Guide.

Sheridanova, ki je bila na epizodo plačana med 100.000 in 200.000 dolarji, nad svojo usodo razumljivo ni bila navdušena in obtožuje Cherryja, da je zapravil njen lik: "Ko imaš dragulj, zakaj ga ne bi zloščil in ga razpostavil, da ga vsi vidijo?" In svojega zdaj že nekdanjega šefa opozarja: "Ubiti Edie je bila tvegana odločitev, ki bi lahko imela pogubne posledice."
Poroka in pogreb
Pogubne posledice pa bi odpustitev glavnih zvezdnikov lahko imela tudi za CW-jevo mladinsko serijo One Tree Hill. V sedmi sezoni namreč ne bo več ne Chada Michaela Murraya, ki je igral glavni lik, Lucasa Scotta, ne Hilarie Burton, ki je upodabljala Peyton Sawyer od samega začetka priljubljene serije, leta 2003. 27-letni Chad je v videu za svoje oboževalce potrdil, da ga ne bo nazaj, saj hočejo ustvarjalci privarčevati denar.

Zgodbo z njunima likoma so sicer sklenili precej manj morbidno kot pri Edie Britt - Lucas in Peyton se v finalu šeste sezone poročita.

Finančna kriza je svoj grdi obraz pokazala tudi pri seriji Na kraju zločina: New York. Po treh sezonah so odpustili Emmanuelle Vaugier, ki v nanizanki igra detektivko Jennifer Angell. Njen lik so tako kot Edie Britt ustvarjalci preprosto ubili. 32-letna seksi igralka je brco TV-mreže CBS sprejela presenetljivo stoično in odhaja iz nanizanke brez zamer.

Njen odhod je prizadel tudi druge soigralce, zvezdnika Garyja Sinisa in Melino Kanakaredes, ki so ob snemanju zadnje epizode z Emmanuelle jokali kot dež.

Kdo umre - Izzie ali George?
Spremembe se kažejo tudi pri Talentih v belem (Grey's Anatomy). Potem ko je po tretji sezoni odšel prvi ključni lik, dr. Preston Burke (Isaiah Washington) - a pri Washingtonu je bil posredi bolj homofobni izpad do soigralca T. R. Knighta (dr. George O'Malley) - mu bo v šesti sezoni sledil še najmanj eden iz prve zasedbe.

Peta sezona se je namreč končala dramatično - tako O'Malleyju kot Izzie Stevens (Katherine Heigl) odpove srce. Njega je v finalu zbil avtobus, ona se je celo sezono bojevala z rakom (potem ko se je prejšnjo sezono javno potožila nad scenarijem). Kdo od njiju preživi in kdo umre, je v rokah vrhovne "boginje", avtorice serije Shonde Rhimes.

K. S.