Dolge vrste pred tovornjačkom s 'finimi grižljaji'. Foto: Ferfud
Dolge vrste pred tovornjačkom s 'finimi grižljaji'. Foto: Ferfud

"Na enem mestu smo približno štiri ure. Ko so ljudje pač malo bolj lačni, gremo prej domov. Povprečno pa naredimo tu nekje od 200 do 300 obrokov," razlaga Mitja Horvat, eden od mladih kuharjev. Horvatova desna roka pri projektu Ferfud je Janez Karlin, oba pa ustvarjata pod mentorstvom Luke Jezerška iz Dvora Jezeršek.

Fine grižljaje, kot jim sami pravijo, ponujajo iz svojega "Ferfud foodtrucka" po pošteni ceni - jedci namreč plačajo toliko, kolikor želijo, ves izkupiček pa gre v dobrodelne namene, za projekt Botrstvo.

Za pomoč otrokom
"Ko dobi nekdo hrano in jo plača, s tem pomaga tudi otrokom, ki si želijo in nujno potrebujejo normalno hrano, zdravo prehrano. S tem, ko jaz zaužijem en obrok, sredstva tega obroka darujem nekomu, ki nima," razlaga Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Koliko družinam bodo s sredstvi lahko pomagali, bo znano ob koncu akcije, ki bo trajala, dokler bo lepo vreme. Dobrodelni kuharji bodo danes in v petek v Laškem, v soboto pa na Bledu.

Več pa v prispevku Erne Petrač Barborič.

Dobrodelni kuharji na misiji po Sloveniji
Dobrodelni kuharji na misiji po Sloveniji