Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pivovarji bodo podrobneje predstavili svoj proizvodni proces in k izdelavi ter pokušini piva povabili obiskovalce. V tem času bodo odprli improvizirane pokuševalnice, dogodke z živo glasbo ter povabili na številne izobraževalne dogodke in delavnice spajanja hrane in piva.

Kolesje bodo zagnali v četrtek, 16. maja, z dnevom odprtih vrat v naslednjih pivovarnah: Pivovarna Pelicon, Green Gold Brewery, Bevog, Maister Brewery, Reset Brewery in Tektonik.

Vmes se bodo zvrstile pokuševalnice in delavnice ter odvili številni zabavni in izobraževalni dogodki. Kot so zapisali, pivo ni le pijača za osvežitev, temveč postaja del visoke kulinarike.

"Širšo javnost želimo navdušiti nad to dimenzijo piva in ustvariti zavedanje o dodani vrednosti slovenskega piva, ki je svoje mesto našlo tudi na menijih vrhunskih restavracij," so zapisali organizatorji.

Druženje se bo končalo na Pivo & Burger Festu, ki bo potekal 25. in 26. maja na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, so sporočili iz šestih kraft pivovarn in ekipe projekta Pivo & Burger Fest.