Četrtek, 13. julij, je tradicionalno rezerviran za dan Laščanov, ko se z zabijanjem pipe v pivski sod festival tudi uradno začne. Ob 14. uri bo tako začetek dneva odprtih vrat Pivovarne Laško, ob 18. uri odprtje razstave v Muzeju Laško in uro pozneje še začetek dneva Laščanov. Dan bo popestrila tudi Laška pihalna godba, mažoretke in bobnarska skupina ter pevski nastopi mladih lokalnih pevcev.

Koncertna večera bosta v petek in soboto, glasbeno dogajanje bo potekalo na dveh odrih. 13. julija se bodo na odru Zlatorog zvrstili Žan Serčič, Magnifico, Big Foot Mama in BONEY M. Ft. Maizie Williams, na odru Burin pa Dejan Dogaja, Jan Plestenjak in Polkaholiki.

Naslednji dan bodo oder Zlatoroga zavzeli Elvis Jackson, Šank Rock in Joker Out, oder Burin pa Alya, BQL in Budale ter Luka Basi.

Festival bo popestril tudi cel kup etnografskih, rekreacijskih, zabavnih, družinskih in umetniških vsebin, vrhunec nedeljskega dogajanja bo zaključna ulična parada.

Cena enodnevne vstopnice je 12 evrov v predprodaji ali 14 evrov na dan dogodka. Festivalske vstopnice znašajo 20 evrov v predprodaji ali 22 evrov na dan dogodka.