Ajda Sitar (prva z leve) ne bo odpotovala na Kitajsko, kjer bi lahko namesto obolele Sandre Adam zastopala Slovenijo. Foto: MMC RTV SLO
Ajda Sitar (prva z leve) ne bo odpotovala na Kitajsko, kjer bi lahko namesto obolele Sandre Adam zastopala Slovenijo. Foto: MMC RTV SLO

"Tudi mene je vse skupaj presenetilo. Organizatorji so mi rekli, da me nimajo namena poslati tja, razlogov pa je menda več," je za MMC povedala Sitarjeva, ki bi na Kitajsko morala oditi, če bi tako zahtevali: "To bi bila moja dolžnost. V pogodbi sem podpisala, da v primeru, če Sandra ne bo mogla odpotovati na Kitajsko, tja odidem jaz!"

Čeprav Slovenija v Sanji na Kitajskem ne bo imela svoje predstavnice, boste prenos vseno lahko spremljali v soboto, 30. oktobra, od 14. ure naprej na 2. programu TV Slovenija.

Sandra Adam 30. oktobra ne bo predstavljala slovenske lepote na svetovnem izboru na Kitajskem, ker je zbolela in se že vrnila v domovino. 19-letna Ajda nam je povedala, da se s Sandro nista slišali po telefonu, ji je pa po spletnem omrežju Facebook zaželela, naj hitro okreva. O Sandrini odločitvi, da javnosti ne obvesti o svojih težavah, je povedala: "Prav je tako. Zdravje je osebna zadeva, bo že povedala, ko bo pripravljena."

Ajda Sitar ima po avgustovskem izboru za mis Slovenije veliko dela, saj je dobila precej ponudb. Še vedno trenira atletiko, ima pa s 1. oktobrom še manj časa, saj je postala študentka. Bo dala prednost modi ali športu? "Oboje me zanima, težko se je odločiti. Za zdaj mi kar oboje uspeva, ne ravno vrhunsko, pa vendar."