Pena je padala iz štirih topov. Foto: MMC RTV SLO
Pena je padala iz štirih topov. Foto: MMC RTV SLO
Foam Festival
Poleg pene je festival obljubljal tudi edinstvene vizualne učinke, laserski šov, plesne točke in ogenj. Foto: MMC RTV SLO
Foam Festival
Pena, pena ... povsod pena. Foto: MMC RTV SLO

Med "napadi" pene, ki je padala iz štirih topov, je obiskovalce ogreval David Morales, ki je kot po navadi odvrgel majico in pokazal svoje tetovirano telo. Ameriški didžej je pri nas nastopil že večkrat, vendar tokrat gostov ni navdušil, saj je večina nestrpno čakala na zvezdo večera, Tima Berglinga, znanega tudi pod umetniškimi imeni Tim Berg in Avicii.

Ljubitelji progresivnega housa so mladega švedskega didžeja, ki je v Sloveniji nastopil prvič, pozdravili z vzkliki in dvignjenimi rokami. Avicii je množico v gibanje pognal z nekaterimi svojimi največjimi uspešnicami, med drugim je zavrtel tudi skladbo Levels, ki je nekaterim pomenila vrhunec večera. Dolgčas pa ni bilo niti ljubiteljem drugih glasbenih zvrsti, saj je predelal kar nekaj znanih pop- in rockskladb. Tako so iz zvočnikov odmevali Kings of Leon, Coldplay in Killersi.

Aviciiju sta se za mešalno mizo poleg Moralesa pridružila še didžeja Ian Carey in Shift, ki je na oder stopil zadnji in glasbo vrtel pred opazno spraznjenim prizoriščem, saj je precej od pene mokrih obiskovalcev že zapustilo dvorano. Za to, da bi prišli domov suhi, ni bilo najbolje poskrbljeno, kot na primer v Beogradu, kjer so na International Foam Festivalu postavili posebej za ta dogodek namenjene sušilnike.

Nekaj obiskovalcev, ki so v peni sicer uživali, ni moglo razumeti, zakaj je bil ta dogodek jeseni, ko temperatura lahko pade tudi pod nič stopinj, saj je bilo ozračje v dvorani zelo poletno. Morda pa ravno zato, so pred vstopom v dvorano sklenili svoje misli, da vsaj za nekaj ur poletje prikličemo nazaj. Poleg pene je festival obljubljal tudi edinstvene vizualne učinke, laserski šov, plesne točke in ogenj. Zadnja nista ravno prišla do izraza.

Aviciija zasvojilo mešanje zvokov
Morales je pred kratkim v intervjuju za MMC priznal, da pred nastopom na včerajšnjem festivalu Aviciija v živo še ni slišal. Dodal je, da ga vsi njegovi glasbeni kolegi hvalijo, in ga je pohvalil tudi sam: "Trenutno ima nekaj dobrih pesmi in brez dvoma je vzhajajoča zvezda." Švedu je prvi preboj na vrh glasbenih lestvic uspel s pesmijo Bromance iz leta 2010, sicer pa sam pravi, da ni nikoli nameraval postati glasbenik.

Z glasbo se je Tim ukvarjal že dolgo časa, najprej je igral kitaro, svojo glasbo pa je začel ustvarjati, ko si je s spleta naložil svoj prvi program za mešanje glasbe. Poskusil je, kako deluje in ustvarjanje glasbe ga je popolnoma navdušilo. Tako se lahko že pri 22 letih pohvali s številnimi uspešnicami, če omenimo le My Feelings For You in Fade Into Darkness, in s sodelovanjem z didžejevskim zvezdnikom Davidom Guetto, s katerim sta ustvarila pesem Sunshine.

Pija Svetec