Foto:
Foto:
Janez Janša in Urška Bačovnik
Urška pravi, da s premierjem hodi na službene poti le, kadar jo povabijo ali se to pričakuje. Foto: Reuters

Janez Janša in Urška Bačovnik sta se v javnosti skupaj prvič pojavila oktobra lani na proslavi ob dnevu reformacije. Urška je predsednika vlade pozneje spremljala na nekaterih obiskih v tujini, kar je slovenska javnost spremljala z velikim zanimanjem.

Najraje sta v hribih
V intervjuju za revijo Jana je Bačovnikova povedala, da jo veliko zanimanje medijev za njeno zvezo s premierjem še vedno preseneča. Razložila je, da z Janezom Janšo čas, ki ga preživljata skupaj, namenita stvarem, ki veselijo oba. "Če je le čas, greva v hribe ali ga preživiva s prijatelji," je povedala Urška, ki je navdušena plezalka in alpinistka.

Oblačila plačuje sama
Poudarila je, da gre z Janšo na obisk v tujino samo, kadar jo povabi gostitelj oziroma kadar od premierja pričakujejo, da pride v spremstvu. Ker slovensko javnost zanima tudi, kdo ji kupuje oblačila, je odgovorila: "Oblačim se sama, na svoje stroške." Na uradnih nastopih s protokolom nima težav, saj delo v bolnišnici prinaša veliko težje preizkušnje, kot je nastopanje v javnosti.

Brez medicine ne bi mogla
"Moj poklic je nekaj, brez česar si sebe ne predstavljam več. Medicina ti zleze pod kožo," je Bačovnikova, ki dela kot zdravnica, odgovorila na vprašanje, ali bi pustila službo in bila gospodinja, kot to naredijo nekatere prve dame. Na vprašanje, ali razmišlja o poroki, pa je dejala: "Čas bo prinesel tudi ta odgovor. Zelo nenavadno bi bilo, če bi se ljudje najprej poročili in nato spoznavali!"

Urška se s premierjevima otrokoma dobro razume
Njeni starši dobro sprejemajo njeno zvezo z Janezom Janšo, dodala pa je še, da se dobro razume tudi s premierjevima otrokoma. Urška Bačovnik je povedala še, da se ji ne zdi, da bi se ljudje zaradi njene zveze s predsednikom vlade do nje vedli drugače. Priznava pa, da je bil prestop iz popolne anonimnosti v javno osebnost za njeno družino in zanjo veliko presenečenje.