"Mastercard podkasta navdiha", v katerem nekdanji predsednik v zapuščeni tovarni v Mariboru gosti "izjemne goste", bo ponudil "neprecenljive pogovore z izjemnimi ljudmi, katerih življenjske zgodbe nas ganejo, predramijo, predvsem pa navdihnejo", poroča STA.

Prva epizoda je izšla v sredo. V njej je 21-letna Korina Korper spregovorila o boju z rakom, skupaj z gostiteljem pa sta iskala spodbudne nasvete za prihodnost. Korina Korper je sicer članica strokovnega sveta Inštituta Zlata pentljica, ki mu je Pahor namenil del sredstev ob prodaji svojega starodobnika Renault 4.

"Običajno sem bil vedno intervjuvanec. Tisti, ki odgovarja, pojasnjuje, zdaj pa bom tisti, ki postavlja vprašanja in vodi pogovor," je Pahor, ki so mu kot predsedniku kritiki sicer večkrat očitali molk, napovedal svoj novi voditeljski izziv.

Tudi v podkastu ostaja demokrat: "Želim si, da je odlika mojih podkastov izmenjava mnenj in ne moje izpraševanje."

Sorodna novica Borut Pahor: "Instagramu bi se odpovedal, če bi to zahteval novi delodajalec."

Na drugi strani mikrofona "ni tako preprosto"

59-letni Pahor je že med snemanjem prve epizode ugotovil, da je na drugi strani mikrofona težje, kot se mu je to zdelo v dolgoletni politični karieri.

"Vedno sem mislil, ko sem šel na razna soočenja, v kakšni lahki vlogi so novinarji. Postavijo vprašanja, mi se moramo pa truditi za odgovore. Zdaj vidim, da mogoče ni nujno tako preprosto. Da se morajo tudi novinarji oziroma komentatorji kar precej pripraviti, da so dobri voditelji," je še sporočil.

Nekdanji evropski poslanec, predsednik državnega zbora, premier in predsednik republike je po izteku zadnjega mandata resda (vsaj začasno) končal s političnim udejstvovanjem, bo pa očitno ostal prisoten v svetu popkulture, kjer si je položaj še v času predsednikovanja utrdil s prisotnostjo na Instagramu.