Med najbolj zvenečimi imeni, ki so nastopili v Cvetličarni, so bili ameriški rockerji Eagles of Death Metal. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Med najbolj zvenečimi imeni, ki so nastopili v Cvetličarni, so bili ameriški rockerji Eagles of Death Metal. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Cvetličarna bo odprta le še v septembru. Foto: MMC RTV SLO
V Cvetličarni so se letos 'razmetavali' tudi Elvis Jackson. Foto: MMC RTV SLO

Koncertno in zabavno prizorišče namreč nenadno, a nepreklicno zapira svoja vrata.

Zadnji dogodek bo tako za 25. septembra napovedan večer z legendarnim Joejem Montano, nato pa "odhajajo v anale glasbene zgodovine", kot je sporočil njihov predstavnik za stike z mediji Bojan Rojko. Ta je za MMC na vprašanje, kaj je sprožilo odločitev, vedel povedati le, da mu je vodstvo sporočilo, da je "utrujeno".

Utrujenost je celo tako kronična, da so odpovedani vsi že napovedani koncerti serije Limited Edition (Hladno pivo, Rambo Amadeus in Edo Maajka), tako da bodo tisti, ki vstopnice že imajo, lahko dobili nazaj kupnino.

Za izjavo smo poklicali tudi direktorja dogodkov TNT, ki ima pod svojim okriljem Cvetličarno, Marka Kneza. Kako da se lokal, ki je po vseh merilih veljal za enega najbolj priljubljenih v prestolnici, nenadoma zapira? "Tako odločitev smo pač sprejeli. To je prenaporen biznis in vsega skupaj je bilo preveč," razlaga Knez. "Na videz je to lep in zabaven posel, a navznotraj je poln pravnih nadlog - varnost, zakon o varovanju, cene, milijon drugih okoliščin," je našteval direktor, ko smo ga prosili za konkretne vzroke.

VARNOSTNI INCIDENT:

Najbolj zloglasen incident v zvezi z varnostjo se je v Cvetličarni zgodil maja letos, ko je skupina neznancev napadla 32-letnega gosta, ki je nato z drugimi neznanci napadel dva varnostnika. V pretepu sta dva človeka dobila lahke telesne poškodbe.

Na vprašanje, ali so bili s poslovanjem sicer zadovoljni (koncerti so bili navadno dobro obiskani, prostor pa napolnjen), pa: "Če bi bili zelo zadovoljni, ne bi sklenili te odločitve." Glede na to, da so imeli že napovedane koncerte, ki so jih zdaj odpovedali, lahko sklepamo, da je bila odločitev precej nenadna? "Šlo je za splet okoliščin. Sicer nam je žal, ker smo s srcem delali, a lokacija, velikost prostora in razmere v slovenskem poslovnem prostoru se preprosto niso izšli," končuje Knez.

Cvetličarna se na koncu poslavlja z: Ostanite v cvetju.