Fotografije s poroke ni dal na Facebook Damjan, temveč neznani avtor njegovega profila. Foto: MMC RTV SLO
Fotografije s poroke ni dal na Facebook Damjan, temveč neznani avtor njegovega profila. Foto: MMC RTV SLO

Treba je držati pravo distanco do publike. Dovolj blizu, da se identificirajo, ampak daleč, da me obožujejo.

Damjan Murko
Sanja Grohar
Sanji Grohar Facebook služi tudi kot promocija, oboževalcev pa je toliko, da ne more vsem odgovoriti. Foto: MMC RTV SLO

Samooklicani Štajerski slavček je za MMC povedal, da ne ve, kdo je ustvaril njegov profil, on ga včasih le pregleda.

Ta profil se je razvil v pravi forum o Murku, kjer pa najdemo precej negativnih komentarjev. "Prijatelji", ki so zapisovali misli na profilu, ki nosi ime Damjana Murka, so med drugim zapisali: "kok mam jst kul prijatelja ... NOT" in "čestitam tebi in tvojemu možičku Damjan ... ups!!! tvoji ženički", a tudi "DAMJAN MURKO LJUBIM TE!"

Vednar se Damjanu to ne zdi slabo. "Zdi se mi zanimivo, da si ljudje vzamejo pet minut časa, da o nekom napišejo nekaj slabega. Jaz za to nimam časa. Od tistega, ki ga ne maram, se raje obrnem stran."

Murko ne bi ustvaril profila na Facebooku, ker bi nato bil svojem oboževalcem malce preblizu. "Treba je držati pravo distanco do publike, da se identificirajo, ampak daleč, da me obožujejo."

Na Facebooku veliko dela za Sanjo
Čeprav je večja ljubiteljica MySpacea, je svoj profil - po nasvetu Marka Žitnika - ustvarila tudi Sanja Grohar. Misica in pevka dobi ogromno povabil. "Nekaj časa nisem bila gor, ker sem več na MySpaceu, tako da sem v enem dnevu imela okoli 600 povabil in nato sem vsakega pregledala."

Sanja je za MMC povedala, da tudi vsakega sprejme. "Na začetku sem želela Facebook imeti le za prijatelje, nato pa sem imela koncert in sem želela obvestiti veliko ljudi. Če vse sprejmem že na MySpaceu, jih pa lahko tudi na Facebooku."

Nespodobnih komentarjev mična Playboyeva lepotica ne dobiva. "Vsi so zelo prijazni. V inboxu se nabere toliko komentarjev, da me je groza, ker ne morem na vse odgovoriti."

Od Türka do Dannyja
Poleg neznanega Damjana in Sanje so svoj prostor našli tudi drugi znani Slovenci. Med njimi televizijske osebnosti, kot so Jasna Kuljaj, Mark Žitnik, Miša Molk, Danijel Šmid Danny in Boštjan Kljun, športnike med drugim zastopajo Vid Kavtičnik, Luka Špik in Tonči Žlogar, politike pa Danilo Türk, Katarina Kresal ter SNS-ova trojica: Bogdan Barovič, Zmago Jeničič in Srečko Prijatelj.

N. G.

Treba je držati pravo distanco do publike. Dovolj blizu, da se identificirajo, ampak daleč, da me obožujejo.

Damjan Murko